Τουρκικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης του Ντεμιρτάς

Τουρκικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης του Ντεμιρτάς Facebook Twitter
0

Ένα τουρκικό δικαστήριο απέρριψε σήμερα ένα αίτημα του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP, φιλοκουρδικό) για την αποφυλάκιση του πρώην αρχηγού του κόμματος και υποψηφίου αυτού για την προεδρία της χώρας στις εκλογές της 24ης Ιουνίου, Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Ο Ντεμιρτάς βρίσκεται στη φυλακή από τον Νοέμβριο του 2016 και αντιμετωπίζει κατηγορίες που επισύρουν κάθειρξη έως και 142 ετών.

Κατηγορείται για διασυνδέσεις με τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), αλλά αρνείται τις κατηγορίες.

Την περασμένη εβδομάδα, το HDP κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης του Ντεμιρτάς πριν τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών του επόμενου μήνα, υποστηρίζοντας ότι η κράτησή του θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία των ψηφοφόρων.

Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας ενέκρινε την υποψηφιότητα του πρώην αρχηγού του HDP και ο Ντεμιρτάς θα διεξάγει την προεκλογική του εκστρατεία από τη φυλακή.

«Καταδικάζουμε αυτή την παράνομη απόφαση, που αποτρέπει τη διεξαγωγή αξιοκρατικών και δίκαιων εκλογών. Κάθε μέρα που ο Ντεμιρτάς, ο υποψήφιος εκατομμυρίων, δεν βρίσκεται με τους ψηφοφόρους του θα επισκιάζει τις εκλογές της 24ης Ιουνίου και θα θέσει υπό αμφισβήτηση την νομιμότητά τους», ανέφερε το HDP στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ- ΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση»

Διεθνή / Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση» - Πώς εμπλέκεται η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης

«Ενημερωθήκαμε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας ότι θα κλείσει τις πόρτες της, χωρίς να δώσει εξήγηση», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του νορβηγικού υπουργείου Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διεθνή / Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διαρρεύσαντα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ενώ τα αραβικά κράτη καταδίκασαν δημόσια τον πόλεμο στη Γάζα, ενίσχυσαν κρυφά τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ – μια συνεργασία που μπορεί να διαμορφώσει τη μελλοντική εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Διεθνή / Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Η ανακοίνωση έγινε σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογική επανάσταση επανακαθορίζουν την παραγωγικότητα, τη βιωσιμότητα και τις κοινωνικές ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

Διεθνή / Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

«Ο Θεός να ευλογεί εσάς, την οικογένειά σας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες της Επαγγελίας» σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM