Τη μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα αποφάσισε η Βουλή

Τη μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα αποφάσισε η Βουλή Facebook Twitter
0

Ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα στην Ολομέλεια η μυστική ψηφοφορία επί του πορίσματος για την υπόθεση Novartis.

 

 Στη μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, οδήγησε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που έγινε απόψε στη Βουλή για την υπόθεση NOVARTIS. Στην ψηφοφορία πήραν μέρος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της Χρυσής Αυγής και 4 ανεξάρτητοι βουλευτές.

Οι βουλευτές ψήφισαν σε δέκα κάλπες, όσα και τα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία είχε συγκροτηθεί η ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης. Στην ψηφοφορία δεν έλαβαν μέρος τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην της Χρυσής Αυγής.

Η Βουλή κλήθηκε να αποφασίσει την άσκηση ή τη μη άσκηση δίωξης κατά των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένου και κατά των πρώην υπουργών Δημήτρη Αβραμόπουλου, Ανδρέα Λοβέρδου, Ανδρέα Λυκουρέντζου, Μάριου Σαλμά, Σπυρίδωνος-'Αδωνι Γεωργιάδη, Ιωάννη Στουρνάρα, Ευάγγελου Βενιζέλου, Γεωργίου Κουτρουμάνη, για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας πολιτικών αξιωματούχων, της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η Ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση Novartis, προτείνει στην Ολομέλεια να μην ασκήσει ποινική δίωξη η Βουλή, λόγω αναρμοδιότητάς της, για τις πράξεις της δωροληψίας, της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα.

Προτείνει επίσης, διαπιστώνοντας η Βουλή την αναρμοδιότητά της, να διαβιβάσει, δια του υπουργού Δικαιοσύνης, το Πόρισμα της Επιτροπής και οποιοδήποτε πρωτότυπο έγγραφο κατέχει σχετικό με τις αναφερόμενες πράξεις και πρόσωπα, στην Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών, δια της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, για την άσκηση των κατά νόμο πράξεων.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM