Την εκτέλεση ιερωμένου για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ινδονησία ζητούν οι εισαγγελείς

Την εκτέλεση ιερωμένου για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ινδονησία ζητούν οι εισαγγελείς Facebook Twitter
O ακραίος ισλαμιστής ιερωμένος Άμαν Αμπντουράχμαν (EPA)
0

Εισαγγελείς στην Ινδονησία ζήτησαν σήμερα να επιβληθεί η θανατική ποινή στον ακραίο ισλαμιστή ιερωμένο Άμαν Αμπντουράχμαν που δικάζεται ως εγκέφαλος μιας σειράς τρομοκρατικών επιθέσεων.

Μεταξύ των οργανωμένων χτυπημάτων είναι και η επίθεση του 2016 στη Τζακάρτα, την οποία ενορχήστρωσε ενόσω ήταν φυλακισμένος, αλλά και οι επιθέσεις που εξαπολύθηκαν αυτή την εβδομάδα στη Σουραμπάγια.


Ο Αμπντουράχμαν δικάζεται για «τον σχεδιασμό και την υποκίνηση άλλων σε τρομοκρατικές ενέργειες (...) με στόχο να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα τρόμου στο κοινό».


Η εισαγγελέας Ανίτα Ντεουαγιάνι δήλωσε ότι βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας της χώρας ο κατηγορούμενος, αν κριθεί ένοχος, ενδέχεται να καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών.


Οι εισαγγελείς συνδέουν τον Αμπντουράχμαν με ένα σχέδιο που είχε εκπονηθεί αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκε και αφορούσε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών, καθώς και με τις επιθέσεις του 2016 στη Τζακάρτα στις οποίες σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και οι τέσσερις δράστες, όταν βομβιστές αυτοκτονίας και ένοπλοι επιτέθηκαν στην καρδιά της ινδονησιακής πρωτεύουσας.

Επίσης θεωρούν ότι ο Αμπντουράχμαν κρύβεται πίσω από τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε πέρυσι και από την οποία σκοτώθηκαν τρεις αστυνομικοί σε σταθμό λεωφορείων της Τζακάρτα, αλλά και για την επίθεση εναντίον μίας εκκλησίας στη Σαμαρίντα στο νησί Μπόρνεο, όπου τραυματίστηκαν τέσσερα παιδιά.

Ο δικηγόρος του Αμπντουράχμαν δήλωσε σήμερα στο δικαστήριο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τον πελάτη του με τις επιθέσεις. «Πίστευε στην ίδρυση ενός χαλιφάτου, όμως δεν προέτρεψε ποτέ σε βομβιστικές επιθέσεις», τόνισε.

Ο ιερωμένος συνελήφθη ξανά πέρυσι αφού εξέτισε την ποινή που του είχε επιβληθεί για τη δημιουργία ενός στρατοπέδου εκπαίδευσης στην επαρχία Άτσεχ της Ινδονησίας.

Οι αρχές πιστεύουν ότι ο Αμπντουράχμαν είναι ο ιδεολογικός ηγέτης της τζιχαντιστικής οργάνωσης Τζεμάα Ανσρατούτ Ντάουλα (JAD), που έχει δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Η αστυνομία συνέδεσε μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον εκκλησιών και ενός αστυνομικού τμήματος στη Σουραμπάγια αυτή την εβδομάδα με αυτή την οργάνωση. Συνολικά περίπου 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτές τις επιθέσεις, περιλαμβανομένων των 13 δραστών, που ανήκαν σε δύο οικογένειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύγκρουση στα σύνορα Ταϊλάνδης–Καμπότζης: Επιστρέφουν τα φαντάσματα της αποικιοκρατίας

Διεθνή / Σύγκρουση στα σύνορα Ταϊλάνδης–Καμπότζης: Επιστρέφουν τα φαντάσματα της αποικιοκρατίας

Η κλιμάκωση μιας παλιάς διαφοράς για τη συνοριακή γραμμή φέρνει αεροπορικές επιδρομές, διπλωματικό χάος και ερωτήματα για την πολιτική σταθερότητα των δύο χωρών
LIFO NEWSROOM
«Φοβόμουν για τη ζωή μου»: Ο 22χρονος που ξυλοκοπήθηκε σε τροχαίο έλεγχο στο Τζάκσονβιλ μιλά για πρώτη φορά

Διεθνή / «Φοβόμουν για τη ζωή μου»: Ο 22χρονος που ξυλοκοπήθηκε σε τροχαίο έλεγχο στο Τζάκσονβιλ μιλά για πρώτη φορά

«Δεν οδηγώ πια. Δεν εμπιστεύομαι πια την αστυνομία. Έχω εφιάλτες», λέει ο William McNeil Jr., φοιτητής και αρχηγός της μπάντας του κολεγίου του, που έγινε viral όταν βίντεο τον έδειξε να ξυλοκοπείται από αστυνομικούς στη Φλόριντα
LIFO NEWSROOM
Ένοχος για τη δολοφονία του 14 ημερών γιου του μέσα στο νοσοκομείο κρίθηκε 27χρονος πατέρας στη Βρετανία

Διεθνή / Ένοχος για τη δολοφονία του 14 ημερών γιου του μέσα στο νοσοκομείο κρίθηκε 27χρονος πατέρας στη Βρετανία

Ο μικρός Μπρέντον πέθανε με «καταστροφικά τραύματα» στο κεφάλι, τον αυχένα και τα άκρα – Οι γονείς του κάπνιζαν έξω από το νοσοκομείο την ώρα που το βρέφος χαροπάλευε
LIFO NEWSROOM
Η ICE βάζει βραχιολάκι στον αστράγαλο 180.000 μεταναστών

Διεθνή / Η ICE βάζει βραχιολάκι στον αστράγαλο 180.000 μεταναστών

Η κυβέρνηση Τραμπ αυξάνει δραστικά τη χρήση ηλεκτρονικών βραχιολιών εντοπισμού GPS σε μετανάστες στο πλαίσιο του προγράμματος ATD - Οι αντιδράσεις είναι έντονες για την παραβίαση της ιδιωτικότητας και τον κοινωνικό στιγματισμό
LIFO NEWSROOM
Σύγκρουση Τραμπ - Μέρντοχ: Σιωπή από Fox News και New York Post για τη μήνυση $10 δισ. για τον Έπσταϊν

Διεθνή / Σύγκρουση Τραμπ - Μέρντοχ: Σιωπή από Fox News και New York Post για τη μήνυση $10 δισ. για τον Έπσταϊν

Ο Τραμπ επιτίθεται στον μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ με αγωγή $10 δισ. μετά από αποκαλύψεις της WSJ για σχέσεις με τον Έπσταϊν - Το Fox News αποφεύγει να καλύψει την υπόθεση, ενώ τα συντηρητικά media σιωπούν
LIFO NEWSROOM
ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Συντριβή αεροσκάφους στη Ρωσία: Το 1976 είχε κατασκευαστεί το Antonov An-24 που έπεσε

Η φλεγόμενη άτρακτος του αεροσκάφους, που χρονολογείται από την σοβιετική εποχή και ήταν σχεδόν 50 ετών, εντοπίστηκε στο έδαφος από ελικόπτερο και συνεργεία διάσωσης που έσπευσαν επί τόπου
LIFO NEWSROOM
Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν καλεί τον στρατό να προετοιμαστεί «για πραγματικό πόλεμο»

Διεθνή / Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν καλεί τον στρατό να προετοιμαστεί «για πραγματικό πόλεμο»

Ο ανώτατος ηγέτης της Βόρειας Κορέας προέτρεψε τους στρατιώτες να είναι έτοιμοι «για πραγματικό πόλεμο, ανά πάσα στιγμή» και να είναι σε θέση να «καταστρέφουν τον εχθρό σε κάθε μάχη»
LIFO NEWSROOM