Νότια Αφρική: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από επίθεση με μαχαίρια σε τζαμί

Νότια Αφρική: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από επίθεση με μαχαίρια σε τζαμί Facebook Twitter
EPA
0

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ακόμα δύο τραυματίστηκαν από επίθεση ενόπλων σε ένα τέμενος κοντά στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής.

Τρεις άνδρες, οπλισμένοι με μαχαίρια μπήκαν στον χώρο προσευχής και «έκοψαν τον λαιμό τριών πιστών», όπως έγινε γνωστό από πηγή των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.

«Το ένα από τα τρία (θύματα) πέθανε καθ' οδόν για το νοσοκομείο. Οι άλλοι δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση», είπε ο Πρεμ Μπάλραμ, ο εκπρόσωπος της Reaction Unit SA, μιας ιδιωτικής εταιρείας ασθενοφόρων. Σύμφωνα με άλλη πηγή, ο νεκρός είναι ο ιμάμης του τεμένους που οι δράστες του έκοψαν τον λαιμό.


Η πιο βιομηχανοποιημένη χώρα της Αφρικής έχει μια μεγάλη κοινότητα αλλοδαπών και προσελκύει πολλούς τουρίστες, όμως σχεδόν ποτέ δεν αντιμετώπισε προβλήματα με εξτρεμιστές ισλαμιστές.

Τα κίνητρα της επίθεσης δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί.

Οι τρεις ύποπτοι, που διέφυγαν με ένα λευκό αυτοκίνητο, είναι Αιγύπτιοι, σύμφωνα πάντα με τον Μπάλραμ. «Οι ντόπιοι τους αναγνώρισαν», πρόσθεσε.


Ένα τμήμα του τζαμιού πυρπολύθηκε και καπνός υψώνεται από την άκρη του κτιρίου. Το ένα από τα θύματα της επίθεσης πήδηξε από ένα πλαϊνό παράθυρο του φλεγόμενου κτιρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Υπό την πίεση διαδηλώσεων και ΕΕ, ο Ζελένσκι αποκαθιστά τη ανεξαρτησία των αρχών κατά της διαφθοράς

Διεθνή / Ουκρανία: Υπό την πίεση διαδηλώσεων και ΕΕ, ο Ζελένσκι αποκαθιστά τη ανεξαρτησία των αρχών κατά της διαφθοράς

Το ουκρανικό κοινοβούλιο ανέτρεψε αμφιλεγόμενο νόμο που υπονόμευε τις ανεξάρτητες αρχές κατά της διαφθοράς, μετά από μαζικές διαδηλώσεις και ευρωπαϊκές πιέσεις
LIFO NEWSROOM
Έκθεση-σοκ για την Αιθιοπία: Μαζικοί βιασμοί παιδιών, εξαναγκαστικές εγκυμοσύνες για να «εξαλειφθεί το Τιγκράι»

Διεθνή / Αιθιοπία: Μαζικοί βιασμοί παιδιών και εξαναγκαστικές εγκυμοσύνες για να «εξαλειφθεί το Τιγκράι»

Νέα έρευνα καταγράφει συστηματική χρήση σεξουαλικής βίας ως όπλο πολέμου στο Τιγκράι: βιασμοί χιλιάδων γυναικών και παιδιών, εγκυμοσύνες υπό πίεση και μυριάδες τραυματισμοί
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Η απειλή Τραμπ για δασμούς 50% σε πορτοκάλια, καφέ και βοδινό φέρνει αναταραχή στους αγρότες

Διεθνή / Βραζιλία: Η απειλή Τραμπ για δασμούς 50% σε πορτοκάλια, καφέ και βοδινό φέρνει αναταραχή στους αγρότες

Η προειδοποίηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμού 50% στα βασικά βραζιλιάνικα αγροτικά προϊόντα προκαλεί ανησυχία για την επίδραση στις εξαγωγές πορτοκαλιού, καφέ και βοδινού κρέατος, με φόβους για αύξηση τιμών στους Αμερικανούς καταναλωτές
LIFO NEWSROOM