Ο Σταθάκης βλέπει ιδεολογικές συγγένειες του ΣΥΡΙΖΑ με το Κίνημα Αλλαγής

Ο Σταθάκης βλέπει ιδεολογικές συγγένειες του ΣΥΡΙΖΑ με το Κίνημα Αλλαγής Facebook Twitter
1

«Υπάρχουν ιδεολογικές συγγένειες με το Κίνημα Αλλαγής» υποστηρίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης ενώ σχολίασε την παρούσα συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

«Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, παρά τις μεγάλες διαφορές που έχουμε σε πολλά κοινωνικά και άλλα θέματα, εκ του αποτελέσματος κρίνεται επιτυχής, διότι περάσαμε πολλά δύσκολα θέματα στα οποία είχαμε διαφωνίες, με αμοιβαία κατανόηση και σεβασμό.

Από την άλλη πλευρά, είναι σαφές ότι υπάρχουν μεγαλύτερες συγγένειες ιδεολογικές, όπως αποδείχθηκε και χθες στη Βουλή, σε ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών μεταρρυθμίσεων, θέματα δικαιωμάτων κ.ά. με το Κίνημα Αλλαγής».

Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ενώ σε ερώτηση εάν αισθάνεται άνετα όταν ένας εταίρος βουλευτής έχει ομοφοβικές απόψεις, απάντησε: «Δεν αισθάνομαι καθόλου άνετα, το γνωρίζετε αυτό και το φαντάζεστε».

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι η συμφωνία για την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων θα έχει ασφαλιστικές δικλείδες προκειμένου για να αποφευχθεί μια «κερδοσκοπική» αγορά έναντι ενός μακροχρόνιου επενδυτή που είναι και η επιθυμητή λύση αυτού του θέματος, ενώ επανέλαβε επίσης ότι το κράτος δεν θα πουλήσει το σύνολο των μετοχών του, ενώ στον τομέα των υδρογονανθράκων ο ιδιώτης θα έχει τη μειοψηφία.

Αναφέρθηκε στις επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας (TAP, ΔΕΣΦΑ, ΔΕΗ, διασυνδέσεις κ.ο.κ.) επισημαίνοντας ότι «ο ενεργειακός κλάδος μετατρέπεται σε ένα πεδίο στο οποίο η προσέλκυση των ξένων επενδύσεων είναι πολύ υψηλή και θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες».

Για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς ανέφερε ότι η Ελλάδα θέλει να κλείσει το πρόγραμμα στις 21 Ιουνίου, ενώ σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστούν οι συμφωνίες με τους θεσμούς μετά τη λήξη του μνημονίου ο υπουργός ανέφερε ότι «θα ήταν αυτοκτονικό για την κυβέρνηση να αφήσει να εννοηθεί ότι θα συμβεί» και ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνηση έχουν πολύ υψηλό βαθμό αξιοπιστίας και γι΄ αυτό τα επιτόκια στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου αποκλιμακώνονται.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM