Αντίστροφη μέτρηση για τα ειδοποιητήρια της εφορίας - Τι αλλάζει φέτος

Αντίστροφη μέτρηση για τα ειδοποιητήρια της εφορίας - Τι αλλάζει φέτος Facebook Twitter
0

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ανάρτηση των ειδοποιητηρίων με τα αποτελέσματα των συμψηφισμών των εισφορών του 2017, μαζί με τις εισφορές του Μαρτίου 2018, για 1.500.000 μη μισθωτούς.

Σύμφωνα με το capital, τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ θα αφορούν κυρίως όσους μη μισθωτούς δήλωσαν υψηλότερο εισόδημα το 2016 σε σχέση με το 2015, καθώς θα πρέπει από αυτόν τον μήνα να αρχίσουν να εξοφλούν τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ καταβληθεισών - καταβλητέων εισφορών του 2017.

Παράλληλα, θα πρέπει να πληρώσουν τις τρέχουσες εισφορές του 2018.

Συγκεκριμένα, έως τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται, σύμφωνα με το πιθανότερο σενάριο, να αναρτηθούν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης δύο μορφές εισφορών για τους μη μισθωτούς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ:

1) Ο πρώτος τύπος εισφορών, τις οποίες θα δουν αναρτημένες οι μη μισθωτοί θα αφορά τα αποτελέσματα του συμψηφισμού των καταβληθεισών (με βάση το καθαρό δηλωτέο εισόδημα του 2015) και των καταβλητέων εισφορών (με βάση το καθαρό δηλωτέο εισόδημα του 2016) του 2017.

2) Ο δεύτερος τύπος εισφορών θα αφορά τις μηνιαίες εισφορές για το 2018 βάσει του 85% του εισοδήματος του 2016 (σ.σ. 85% του αθροίσματος του καθαρού δηλωτέου εισοδήματος του 2016 και των καταβληθεισών εισφορών κατά το 2017).

Όπως αναφέρει το capital, το καινούριο στοιχείο το οποίο θα δουν στα ειδοποιητήρια τους οι μη μισθωτοί (σε σχέση με το τι έβλεπαν από τις αρχές του 2018) θα είναι τα αποτελέσματα των συμψηφισμών των εισφορών του 2017, δεδομένου ότι το καταβλητέο ποσό των εισφορών για τον Μάρτιο του 2018 θα είναι το ίδιο με εκείνο των προηγουμένων δύο μηνών.

Σημειώνεται ότι όσοι επαγγελματίες δήλωσαν το 2016 υψηλότερο εισόδημα σε σχέση με το 2015 θα καταβάλλουν από αυτόν τον μήνα, διπλές εισφορές.

Όσοι επαγγελματίες δήλωσαν το 2016 χαμηλότερο εισόδημα σε σχέση με το 2015, θα λάβουν επιστροφές, εφόσον δεν έχουν οφειλές στα ταμεία.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM