Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter
0
Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

 

Ίσως δεν ξαναδείτε ποτέ το φαγητό με το ίδιο μάτι, αν κρυφοκοιτάξετε μέσα στις σελίδες του βιβλίου μαγειρικής «Les Diners de Gala» που γράφει και εικονογραφεί ο σουρεαλιστής Σαλβαδόρ Νταλί.

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

 

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

 

«Όταν ήμουν έξι, ήθελα να γίνω μάγειρας», είχε πει σε μια συνέντευξη ο Σαλβαδόρ Νταλί, ήταν όμως μόλις στα τέλη της δεκαετίας του εξήντα, όταν ο μεγάλος καλλιτέχνης, διοχέτευσε την παιδική φαντασίωση του στο βιβλίο «Les Diners de Gala», ένα βιβλίο μαγειρικής πλούσιο σε εικόνες, που δημοσιεύεται αρχικά το 1973 και χαρακτηρίζεται από τα έντονα ερωτικά χαρακτικά και τους πίνακες του Νταλί.

 

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter


Το βιβλίο περιλαμβάνει δώδεκα κεφάλαια, το καθένα καλύπτει μια συγκεκριμένη κατηγορία πιάτων - από μαθήματα μαγειρικής για εξωτικά πιάτα με ψάρια και οστρακοειδή, μέχρι τα λαχανικά - και αποδίδονται με μια σουρεαλιστική ένταση, τόσο γαστριμαργικά όσο και αισθητικά. Η ένταση είναι μεγαλύτερη στο δέκατο κεφάλαιο, που είναι αφιερωμένο στα αφροδισιακά.

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

Συνταγή του Νταλί για τονωτικό κοκτέιλ

Αυτό είναι κοκτέιλ ιδανικό όταν νιώθετε εξάντληση ή υπερκόπωση.
Όπως λέει ο Νταλί, κανείς δεν πρέπει ξινίζει το πρόσωπό του, όταν θα ρουφάει το ποτό.

 

CASANOVA COCKTAIL

Χυμός από 1 πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας bitters (Campari)
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας παλαιωμένο κονιάκ 
1 πρέζα πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

Στο κάτω μέρος ενός ποτηριού, βάζουμε το πιπέρι και το τζίντζερ. Ρίχνουμε τα bitter στην κορυφή, στη συνέχεια, το κονιάκ και το παλαιωμένο κονιάκ.

Διατηρείται στο ψυγείο ή το βάζετε στην κατάψυξη.

Τριάντα λεπτά αργότερα, ανακατέψτε το χυμό του πορτοκαλιού μέσα στο παγωμένο ποτήρι.

Η δράση του κοκτέιλ, είναι ταχύτατη.

Design
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Gustaf Westman σχεδιάζει viral αντικείμενα που φτάνουν την ντοπαμίνη στα ύψη

Design / Ο Gustaf Westman σχεδιάζει viral αντικείμενα που φτάνουν την ντοπαμίνη στα ύψη

Πιάτα, φλιτζάνια, βάζα και λάμπες που σε κάνουν να θες να τους τραπεζώσεις όλους. Έντονα, χαριτωμένα, λαχταριστά αντικείμενα που μετατρέπουν το τραπέζι σου σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία ευτυχίας.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δημήτρης Αντωνακάκης: «Η Αθήνα χρειάζεται γενναίες αποφάσεις»

Οι Αθηναίοι / Δημήτρης Αντωνακάκης: «Η Αθήνα χρειάζεται γενναίες αποφάσεις»

Ως παιδί, σχεδίαζε δρόμους στην άμμο. Αργότερα, υπερασπίστηκε την αρχιτεκτονική ως τέχνη ζωής. Με τη σύντροφο και συνεργάτιδά του Σουζάνα έζησαν μια ζωή όπου το «εγώ» έγινε «εμείς», μέχρι την απώλειά της που τον σημάδεψε βαθιά. Είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Mattias Adolfsson: «Η έμπνευση με χτυπάει σαν κεραυνός, από το πουθενά»

Design / Mattias Adolfsson: Μιλώντας με έναν κορυφαίο εικονογράφο της εποχής

Δυο-τρεις κουβέντες με τον διακεκριμένο Σουηδό γραφίστα και εικονογράφο, έναν από τους «υψηλούς προσκεκλημένους» του φετινού 7ου LAComicsFestival, που θα γίνει στη Λάρισα από τις 5 ως τις 7 Σεπτεμβρίου.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το σύγχρονο design γίνεται πιο προσωπικό και all inclusive από ποτέ

ADM 2025: The Urban Issue / Το σύγχρονο design γίνεται πιο προσωπικό και all inclusive από ποτέ

Ιδέες που ζυμώνονταν αργά εδώ και μερικά χρόνια στον χώρο της εσωτερικής διακόσμησης ωρίμασαν και μας αποκαλύφθηκαν στις αρχές του 2025, ως οδηγός για τους χώρους στους οποίους θα κατοικήσουμε στο μέλλον.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Οbjects of Common Interest: «Θέλουμε να σου κεντρίσουμε το ενδιαφέρον και να κινητοποιήσουμε ένα συναίσθημα»

ADM 2025: The Urban Issue / Κίνηση, ελευθερία, ρευστή ταυτότητα: Το design των Οbjects of Common Interest

Οι αρχιτέκτονες και σχεδιαστές Ελένη Πεταλωτή και Λεωνίδας Τραμπούκης τρέχουν ένα από τα πιο design studios της Ελλάδας. Πώς σκέφτονται και πώς σχεδιάζουν τα φημισμένα projects τους, όπως την εγκατάσταση εικαστικού φωτισμού που λατρεύουμε στην είσοδο της Πειραιώς 260;
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ανδρέας Κούρκουλας: «Η μεγάλη απειλή είναι να γίνει η πόλη ένα μεγάλο ξενοδοχείο»

ADM 2025: The Urban Issue / Ανδρέας Κούρκουλας: «Η μεγάλη απειλή είναι να γίνει η πόλη ένα μεγάλο ξενοδοχείο»

Γεννήθηκε στο Χαλάνδρι, ζει στον Λυκαβηττό. Από την απόρριψη του κατεστημένου και την πίστη στη χωρική εμπειρία έως τις προκλήσεις της Αθήνας και το μέλλον των νέων δημιουργών, ο διακεκριμένος αρχιτέκτονας μιλά με πάθος για την ουσία, τις ευκαιρίες και τις πληγές της σύγχρονης πόλης.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
O Φασιανός στο Svenskt Tenn: Πώς βρέθηκε ο Έλληνας ζωγράφος στο πιο exclusive Σκανδιναβικό brand;

Design / Πώς βρέθηκε ο Φασιανός στο πιο exclusive Σκανδιναβικό brand;

Μια αναπάντεχη πρόταση κατέληξε σε μια έκθεση στο Svenskt Tenn, τον «βασιλιά» του Σκανδιναβικού design, που τιμά τον σπουδαίο Έλληνα καλλιτέχνη. Εκεί, κάτω από την ίδια στέγη, τα έργα του συνομιλούν με αυτά του Γιόζεφ Φρανκ, υμνώντας τη χαρά της ζωής.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ