Δημοσκόπηση δίνει 10 μονάδες προβάδισμα στη ΝΔ- Τι λένε οι πολίτες για την υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών

Δημοσκόπηση δίνει 10 μονάδες προβάδισμα στη ΝΔ- Τι λένε οι πολίτες για την υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών Facebook Twitter
0

Διψήφιο προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Pulse που παρουσίασε απόψε ο ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει το 31,5%, δέκα μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εμφανίζεται με ποσοστό 21,5%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με 8,5%, μόλις μισή μονάδα πάνω από τη Χρυσή Αυγή.

Στην πέμπτη θέση, με 6%, βρίσκεται το Κουμμουνιστικό Κόμμα. Καμία άλλη παράταξη δεν αποσπά το ελάχιστο ποσοστό για είσοδο στη Βουλή, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Ένωση Κεντρώων να βρίσκονται στο 2%.

Στην παράσταση νίκης πάντως, η καθαρή πλειοψηφία προβλέπει επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, το 55% βλέπει νίκη της Πειραιώς, ενώ μόλις το 23% κάνει λόγο για πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων αποδοκιμάζει τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τους δύο στρατιωτικούς που παραμένουν προφυλακισμένοι στην Τουρκία, με το 51% να απαντά ότι αξιολογεί «αρνητικά» ή «μάλλον» αρνητικά τις πρωτοβουλίες της Αθήνας.

Λιγότερο από το ένα τρίτο των πολιτών βλέπει «θετικά» ή «μάλλον θετικά» τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Οκτώ στους δέκα ψηφοφόρους πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα «πολύ» ή «αρκετά» σημαντικό θέμα. Μόλις το 3% εκτιμά ότι το θέμα είναι λίγο ή ελάχιστα σημαντικό.

Ένα ακόμα θέμα που είναι στην επικαιρότητα είναι το σκάνδαλο Novartis, με σχεδόν τέσσερις στους δέκα να υπολογίζουν πως η ευρύτερη συζήτηση για σκάνδαλα και μίζες ευνοεί πολιτικά την κυβέρνηση. Μόλις το 6% γνωμοδοτεί ότι ευνοείται η αντιπολίτευση.

Αν και το 63% θεωρεί ότι τα πράγματα στη χώρα «σίγουρα» ή «μάλλον» κινούνται προς λάθος κατεύθυνση, ακριβώς οι μισοί πολίτες διαφωνούν με τη λύση της άμεσης προκήρυξης εκλογών. Το 36% προτιμά να δει την κυβέρνηση να ολοκληρώνει την τετραετή θητεία της, ενώ το 14% δεν είναι αντίθετο σε πρόωρες κάλπες αλλά θα προτιμούσε να στηθούν αργότερα.

Το 37% θέλει εκλογές «άμεσα» και το 13% δεν απαντά ή λέει ότι δεν ξέρει τι θα ήταν προτιμότερο.

πηγή: ΣΚΑΪ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM