Στο εδώλιο ερευνητές για πειράματα που έκαναν σε πιθήκους- Προκάλεσαν πόνο διαρκείας στα ζώα

Στο εδώλιο ερευνητές για πειράματα που έκαναν σε πιθήκους- Προκάλεσαν πόνο διαρκείας στα ζώα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
0

Η γερμανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ασκηθούν διώξεις εναντίον τριών ερευνητών του γνωστού ινστιτούτου Max-Planck επειδή επέδειξαν ιδιαίτερη ωμότητα στη διάρκεια πειραμάτων που έκαναν στον εγκέφαλο πιθήκων.

Οι τρεις ειδικοί της βιολογικής κυβερνητικής εργαστηρίου στην πόλη Τίμπινγκεν κατηγορούνται ότι παρέτειναν περισσότερο από όσο θα έπρεπε τα πειράματά τους με αποτέλεσμα να «προκαλέσουν στα ζώα πόνο που διήρκησε για μεγάλο διάστημα», αναφέρει η εισαγγελία της περιοχής σε ανακοίνωσή της.

Οι ερευνητές, αν καταδικαστούν, κινδυνεύουν με πρόστιμο, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Βάσει μάλιστα του ποινικού κώδικα της Γερμανίας η κακομεταχείριση ζώων επισύρει ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών ανάλογα με τη σοβαρότητα των γεγονότων.

Σε αυτή την περίπτωση τα πειράματα στους πιθήκους είχαν λάβει την έγκριση των αρχών, υπό τον όρο όμως ότι θα σταματούσαν στην περίπτωση που γινόταν εμφανές ότι τα ζώα υποφέρουν.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το “China Chic” κυριαρχεί στις φετινές κινεζικές fashion weeks

Διεθνή / Το “China Chic” κυριαρχεί στις φετινές κινεζικές εβδομάδες μόδας

Παραδοσιακά υφάσματα, ιστορικά μοτίβα και πιο σύγχρονες σιλουέτες φέρνουν το “China Chic” στο προσκήνιο των φετινών εβδομάδων μόδας σε Πεκίνο και Σανγκάη, σε μια στιγμή που τα κινεζικά brands επανασυστήνονται και διεθνώς.
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΗΠΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Εντείνονται τα σενάρια για χερσαία εισβολή των ΗΠΑ - «Ο Τραμπ ίσως στείλει άλλους 10.000 στρατιώτες»

Ο Τραμπ, βέβαια, συνεχίζει να κάνει λόγο για «διαπραγματεύσεις με το Ιράν», με την Τεχεράνη να το αρνείται και να θέτει τους δικούς της όρους για τερματισμό του πολέμου
THE LIFO TEAM