Τη Φλόριντα θα επισκεφθεί ο Τραμπ - Θα συναντηθεί με θύματα της ένοπλης επίθεσης στο σχολείο του Πάρκλαντ

Τη Φλόριντα θα επισκεφθεί ο Τραμπ - Θα συναντηθεί με θύματα της ένοπλης επίθεσης στο σχολείο του Πάρκλαντ Facebook Twitter
EPA/MICHAEL REYNOLDS
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα αναχωρήσει σήμερα για τη Φλόριντα προκειμένου να συναντηθεί με τα θύματα του μακελειού στο Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας της πόλης Πάρκλαντ.

«Θα αναχωρήσω σήμερα για τη Φλόριντα για να συναντήσω κάποιους από τους γενναιότερους ανθρώπους του πλανήτη – αλλά ανθρώπους οι ζωές των οποίων καταστράφηκαν εντελώς» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter ο πρόεδρος.

Δεν διευκρίνισε ωστόσο το πότε θα γίνει η συνάντηση αυτή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε προγραμματίσει να πάει στην εξοχική κατοικία του, στο Μαρ-α-Λάγκο, που δεν απέχει πολύ από το Πάρκλαντ, για να περάσει εκεί το Σαββατοκύριακο που συμπίπτει με τον εορτασμό της Ημέρας του Προέδρου.

«Εργάζομαι επίσης μαζί με το Κογκρέσο σε διάφορα μέτωπα», πρόσθεσε, πάντα στο Twitter, ο Τραμπ ο οποίος την Πέμπτη είχε δηλώσει ότι επιθυμεί να βελτιώσει την ασφάλεια στα σχολεία και να φροντίσει για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ψυχικών ασθενειών. Δεν έκανε όμως καμία αναφορά στο καυτό θέμα της οπλοκατοχής.

Ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ έσπειρε τον θάνατο στο παλιό του σχολείο, ανοίγοντας πυρ με ένα τουφέκι που είχε αγοράσει νόμιμα τον Φεβρουάριο του 2017. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για 17 ανθρωποκτονίες εκ προμελέτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM