Δωρεάν τα βιβλία ξένων γλωσσών, από την νέα σχολική χρονιά

Δωρεάν τα βιβλία ξένων γλωσσών, από την νέα σχολική χρονιά Facebook Twitter
0

Δωρεάν θα παρέχονται στους μαθητές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, τα ξενόγλωσσα βιβλία από την νέα σχολική χρονιά, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Την σχετική ερώτηση είχε υποβάλει ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελλής, ο οποίος τόνισε ότι οι λαϊκές οικογένειες "στενάζουν" οικονομικά όταν πρέπει να πληρώνουν τα ξενόγλωσσα εγχειρίδια στο Λύκειο.

Απαντώντας, ο κ. Γαβρόγλου στην επισήμανση του βουλευτή να εγγραφεί ειδικό κονδύλι στον κρατικό Προϋπολογισμό, είπε ότι το υπουργείο δεν θα αγοράσει από τα υπάρχοντα βιβλία, αλλά θα ετοιμαστεί νέο υλικό, στο πρότυπο των υπόλοιπων ξενόγλωσσων βιβλίων.

Χαρακτήρισε μάλιστα "απαράδεκτο" το σημερινό καθεστώς να αγοράζουν οι μαθητές τα ξενόγλωσσα εγχειρίδια και επισήμανε ότι το κράτος δεν μπορεί να συναλλάσσεται με εμπόρους.

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε ότι έως το τέλος Φεβρουαρίου θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα ξένων γλωσσών στα σχολεία, με στόχο να ενισχυθεί η εκμάθηση εντός των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και να μην καταφεύγουν οι μαθητές στο φροντιστήριο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Στις 300.000 τα νεκρά ζώα

Ελλάδα / Ευλογιά αιγοπροβάτων: Στις 300.000 τα νεκρά ζώα - Πάνω από 350 εκατ. ευρώ οι απώλειες

«Η κτηνοτροφία δεν βρίσκεται πια σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Έχει ήδη αρχίσει να καταρρέει και η κατάρρευση επιταχύνεται», τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας
LIFO NEWSROOM