Συναγερμός από την κακοκαιρία στην Καρδίτσα - Εκκενώθηκε οικισμός Ρομά

Συναγερμός από την κακοκαιρία στην Καρδίτσα - Εκκενώθηκε οικισμός Ρομά Facebook Twitter
0

Προληπτική εκκένωση του πληθυσμού στον οικισμό "Μαύρικα" του δήμου Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, η εκκένωση έγινε λόγω της υψηλής στάθμης, μετά την έντονη βροχόπτωση, του παραπόταμου του Καλέντζη, Καράμπαλη, ο οποίος ρέει στις παρυφές του οικισμού.

Οι περίπου 500 Ρομά που κατοικούν στον οικισμό, σύμφωνα με τον δήμαρχο, μεταφέρθηκαν στο γυμναστήριο του 4ου γυμνασίου Καρδίτσας, όπου και φιλοξενούνται, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, η στάθμη του παραποτάμου σιγά σιγά κατεβαίνει.

Οι δυνατοί άνεμοι και η έντονη κακοκαιρία έχουν δημιουργήσει ακραία καιρικά φαινόμενα και στα παράλια του νομού Λάρισας, με αποτέλεσμα σε διάφορα σημεία η θάλασσα να έχει βγει στην άσφαλτο και στο οδικό δίκτυο.

Την ίδια ώρα αρκετό νερό κατεβάζουν και τα ρέματα της περιοχής δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία των οχημάτων κυρίως σε Αγιόκαμπο και Βελίκα.

Έντονες χιονοπτώσεις σημειώνονται τις τελευταίες ώρες και στα ορεινά του νομού Λάρισας.

Στο Λιβάδι της Ελασσόνας «το έχει στρώσει», ενώ μηχανήματα του δήμου επιχειρούν ώστε να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Global Sumud Flotilla: Από τη Σύρο θα αναχωρήσει το καράβι της ελληνικής αποστολής για τη Γάζα

Ελλάδα / Global Sumud Flotilla: Από τη Σύρο θα αναχωρήσει το καράβι της ελληνικής αποστολής για τη Γάζα

«Ξεκινάμε από τη Σύρο γιατί εδώ γεννήθηκε ένα κύμα αντίστασης και αλληλεγγύης που εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα», γράφει - μεταξύ άλλων - στην ανακοίνωσή του η συλλογικότητα March to Gaza Greece
LIFO NEWSROOM