Ήττα Μέι στη βρετανική Βουλή - Έχασε κρίσιμη ψηφοφορία για το Brexit

Ήττα Μέι στη βρετανική Βουλή - Έχασε κρίσιμη ψηφοφορία για το Brexit Facebook Twitter
0

Οδυνηρή ήττα υπέστη η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, καθώς έχασε μία κρίσιμη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για το Brexit.

Με τη βοήθεια «ανταρτών» βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος -του οποίου ηγείται η Μέι- υπερψηφίστηκε μία τροπολογία στο νομοσχέδιο του Brexit, η οποία περιορίζει τις εξουσίες της κυβέρνησης στη διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

Συγκεκριμένα, ορίζει πως το βρετανικό κοινοβούλιο θα έχει τον τελευταίο λόγο επί της τελικής συμφωνίας για το Brexit, η οποία θα πρέπει να τεθεί σε ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο προς ψηφοφορία από τους βουλευτές.

Μέχρι την τελευταία στιγμή, σε μια οξυμένη συζήτηση στο κοινοβούλιο, η ομάδα της Μέι προσπάθησε να πείσει τους βουλευτές του συντηρητικού κόμματος, να υπαναχωρήσουν από τις απαιτήσεις τους και να συνταχθούν με την κυβέρνηση που ανησυχεί ότι η έγκριση αυτή της τροπολογίας θα την αποδυναμώσει στις σκληρές διαπραγματεύσεις για το Brexit.


Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες της βρετανικής κυβέρνησης να μεταπείσει τους «αντάρτες», η τροπολογία υπερψηφίστηκε οριακά, με 309 ψήφους υπέρ έναντι 305 κατά.

«Είμαστε απογοητευμένοι ότι το κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ αυτής της τροπολογίας παρά τις ισχυρές διαβεβαιώσεις που δώσαμε», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου που είναι αρμόδιο Brexit. «Αυτή η τροπολογία δεν μας εμποδίζει να προετοιμάσουμε την νομοθεσία μας για την ημέρα εξόδου. Θα καθορίσουμε τώρα κατά πόσον χρειάζονται περαιτέρω αλλαγές στο νομοσχέδιο (για την αποχώρηση από την ΕΕ) για να διασφαλίσουμε ότι εκπληρώνει τον κρίσιμο σκοπό το», σημείωσε.

Η ήττα αυτή της βρετανίδας πρωθυπουργού έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή καθώς η Μέι αναμένεται την Πέμπτη στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ να παροτρύνει τους ηγέτες των 27 κρατών μελών να εγκρίνουν την συνέχιση των συνομιλιών για το Brexit στη δεύτερη φάση τους και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για μια μελλοντική εμπορική σχέση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

Διεθνή / Ισραήλ: Πανεθνική απεργία σήμερα στη χώρα - Χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

Οι οικογένειες των ομήρων καταγγέλλουν την απόφαση της κυβέρνησης να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα αντί να συνάψει συμφωνία για την επιστροφή των ομήρων
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Επεισόδια σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα

Διεθνή / Σερβία: Βίαιες διαδηλώσεις για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα - Στις φλόγες τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος

Σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις συγκλονίζουν τη Σερβία από τον Νοέμβριο, μετά το δυστύχημα στον σιδηροδρομικό σταθμό του Νόβι Σαντ, όπου σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Βομβαρδίζουν μια συνοικία επί μέρες» - Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ισραήλ για εκτοπισμό Παλαιστινίων 

Διεθνή / Γάζα: «Βομβαρδίζουν μια συνοικία επί μέρες» - Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ισραήλ για εκτοπισμό Παλαιστινίων 

«Εκτιμούμε ότι περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι παραμένουν στη συνοικία Ζεϊτούν, οι περισσότεροι χωρίς νερό και τρόφιμα», ανέφερε εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας
LIFO NEWSROOM