Ο Σουλτς εξακολουθεί να θολώνει τα νερά για πιθανή συνεργασία με την Μέρκελ

Ο Σουλτς εξακολουθεί να θολώνει τα νερά για πιθανή συνεργασία με την Μέρκελ Facebook Twitter
0

Ο Μάρτιν Σουλτς θα μπορούσε να πάρει και το ρόλο της Πυθίας. Μπορεί να μην λέει κατηγορηματικό «όχι» σε πιθανή συνεργασία με την Μέρκελ, αλλά δεν λέει και ένα ευθύ «ναι». 

«Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας έχει απόλυτη συνείδηση της ευθύνης του, στην παρούσα δύσκολη συγκυρία. Είναι θετικό ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλαβε πρωτοβουλίες. Είμαι βέβαιος ότι τις επόμενες μέρες και εβδομάδες θα βρούμε μια καλή λύση για την χώρα».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του (SPD) Μάρτιν Σούλτς στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), ενόψει της καθοριστικής, όπως αποδεικνύεται, συνάντησής του σήμερα με τον σοσιαλδημοκράτη πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ-Βαλτερ Σταϊνμάγερ, στο πλαίσιο των επαφών του τελευταίου για εξεύρεση λύσης μετά την κατάρρευση των διερευνητικών συνομιλιών για συνασπισμό τύπου «Τζαμάικα» την περασμένη Κυριακή.

Στη Γερμανία όλοι ψάχνονται πλέον για να καταλάβουν τι εννοεί πίσω από τις λέξεις. Θέλει; Δεν θέλει; Υπάρχει κάτι άλλο στη στρατηγική του; 

«Η δήλωσή του κ. Σουλτς πρέπει να ερμηνευτεί και ως προτροπή στο κόμμα του να διατηρήσει τη νηφαλιότητά του και να μην δημιουργείται αναταραχή με απερίσκεπτες δηλώσεις και κριτικές μελών του» παρατηρεί η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι «ηγετικά στελέχη τους SPD τείνουν εν τω μεταξύ προς την άποψη ότι πρέπει να γίνει ανεκτή μια κυβέρνηση μειοψηφίας της κυρίας Μέρκελ, ώστε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και να κερδηθεί χρόνος. Ορισμένα μάλιστα συμβουλεύουν τον κ. Σουλτς να αφήσει ανοικτή την πόρτα και στο ενδεχόμενο Μεγάλου Συνασπισμού».

«Η πίεση στον κ. Σουλτς αυξάνεται» όπως παρατηρεί η Rheinische Post. Η Ουλα Σμιτ, πρώην υπουργός Υγείας, είπε σε συνέντευξή της, η οποία δημοσιεύεται στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας Die Welt ότι «το SPD δεν πρέπει να αρνηθεί καμιά συζήτηση για κυβέρνηση συνασπισμού».

Η σοσιαλδημοκράτης πολιτικός παρέπεμψε μάλιστα στις δηλώσεις του προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ο οποίος έχει πει ότι όλα τα κόμματα θα πρέπει να είναι διατεθειμένα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η Ούλα Σμιτ τόνισε τέλος ότι οι νέες εκλογές «δύσκολα θα μπορούσαν να εξηγηθούν στον λαό και δεν αποτελούν αυτοσκοπό για το SPD».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Διεθνή / Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Η συμφωνία AUKUS για μεταφορά πυρηνοκίνητων υποβρυχίων από ΗΠΑ προς Αυστραλία επανεξετάζεται από το Πεντάγωνο, με πολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις να φουντώνουν
LIFO NEWSROOM
Ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς Ισραήλ και Ιράν: Τι δικαιώματα έχουν οι επιβάτες -Τι καλύπτει η ταξιδιωτική ασφάλιση

Διεθνή / Ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς Ισραήλ και Ιράν: Τι δικαιώματα έχουν οι επιβάτες -Τι καλύπτει η ταξιδιωτική ασφάλιση

Εκατοντάδες πτήσεις ματαιώθηκαν ή ανακατευθύνθηκαν μετά τις επιθέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν – Ποια είναι τα δικαιώματα αποζημίωσης, τι προβλέπεται για την ασφαλιστική κάλυψη και πώς οργανώνονται οι πτήσεις επαναπατρισμού
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Σε 4ετή φυλάκιση με αναστολή καταδικάσθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν

Διεθνή / Γαλλία: Σε 4ετή φυλάκιση με αναστολή καταδικάσθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν

Περίπου 8 χρόνια μετά τις αποκαλύψεις για την εικονική απασχόληση της συζύγου του που οδήγησαν στην καταδίκη του για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος - Το πρόστιμο που πρέπει να πληρώσει
LIFO NEWSROOM