Ιράκ: Ο στρατός ξεκίνησε την τελευταία του επιχείρηση εναντίον των τζιχαντιστών στην έρημο

Ιράκ: Ο στρατός ξεκίνησε την τελευταία του επιχείρηση εναντίον των τζιχαντιστών στην έρημο Facebook Twitter
0

Ο ιρακινός στρατός ξεκίνησε σήμερα την τελευταία του επιχείρηση για την εκκαθάριση των τελευταίων θυλάκων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, στη δυτική έρημο της χώρας.


«Ο στρατός, η ομοσπονδιακή αστυνομία και (η παραστρατιωτική οργάνωση) Χασντ αλ Σάαμπι ξεκίνησαν σήμερα το πρωί μια ευρεία επιχείρηση για την εκκαθάριση της περιοχής αλ Τζαζίρα, που εκτείνεται στις επαρχίες Σαλαχεντίν, Νινευή και αλ Άνμπαρ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατηγός Αμπντελαμίρ Γιαράλα, επικεφαλής των επιχειρήσεων.


«Στόχος της επιχείρησης είναι να αποτρέψει στις εναπομείνασες ομάδες του Νταές να διαχυθούν στην περιοχή της ερήμου και να τη χρησιμοποιήσουν ως βάση για μελλοντικές επιθέσεις», επεσήμανε από την πλευρά του ο συνταγματάρχης Σάλαχ Καρίμ.


Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ αλ Αμπάντι είχε δηλώσει την Τρίτη ότι το ΙΚ έχει ηττηθεί από στρατιωτική άποψη, όμως πρόσθεσε ότι θα κηρύξει την τελική νίκη επί των τζιχαντιστών μόνο όταν αυτοί έχουν εκδιωχθεί και από την έρημο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ενέδρα Τραμπ στον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής: Νέο «σόου» μπροστά στις κάμερες

Διεθνή / Η ενέδρα Τραμπ στον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής: Νέο «σόου» μπροστά στις κάμερες

Ο Τραμπ έκανε ακόμη και προβολή βίντεο στον φιλοξενούμενό του, μιλώντας με αβάσιμους ισχυρισμούς περί δολοφονιών των λευκών στην Αφρική, ενώ δεν απέκλεισε «γενοκτονία» εις βάρος τους
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ προβάλλει βίντεο στον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής υποστηρίζοντας ισχυρισμούς για «γενοκτονία λευκών» 

Διεθνή / Ο Τραμπ προβάλλει βίντεο στον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής υποστηρίζοντας ισχυρισμούς για «γενοκτονία λευκών» 

Ο πρόεδρος Ραμαφόσα, επιχειρώντας να ρίξει τους τόνους, επεσήμανε ότι η Νότια Αφρική είναι μια δημοκρατία όπου η ελευθερία έκφρασης είναι κατοχυρωμένη
LIFO NEWSROOM