Ζιμπάμπουε: Ο πρώην αντιπρόεδρος Μνανγκάγκουα θα ορκιστεί πρόεδρος εντός 48 ωρών

Ζιμπάμπουε: Ο πρώην αντιπρόεδρος Μνανγκάγκουα θα ορκιστεί πρόεδρος εντός 48 ωρών Facebook Twitter
EPA/AARON UFUMELI
0

Ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Ζιμπάμπουε Έμερσον Μνανγκάγκουα θα ορκιστεί νέος πρόεδρος της χώρας αύριο ή την Πέμπτη, δήλωσε ο νομικός γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος ZANU-PF Πάτρικ Τσιναμάσα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters μετά την παραίτηση του Ρόμπερτ Μουγκάμπε.


Από την πλευρά του, ο Λάβμορ Ματούκε, ο «σύνδεσμος» του κόμματος με την κοινοβουλευτική ομάδα του, επιβεβαίωσε ότι ο Μνανγκάγκουα θα αναλάβει την προεδρία. Η ορκωμοσία του θα γίνει εντός των επόμενων 48 ωρών και θα παραμείνει στην προεδρία το υπόλοιπο της θητείας του Μουγκάμπε μέχρι τη διεξαγωγή των επόμενων εκλογών.


Υπό ομαλές συνθήκες, οι εκλογές στη Ζιμπάμπουε θα πρέπει να διεξαχθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018.


Λίγο νωρίτερα, οι Ηνωμένες Πολιτείας ζήτησαν τη διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών, αποκαλώντας «ιστορική στιγμή» την παραίτηση του Μουγκάμπε από την εξουσία. «Όποια βραχυπρόθεσμα μέτρα και αν λάβει η κυβέρνηση, ο δρόμος θα πρέπει να οδηγήσει σε ελεύθερες και δίκες εκλογές, χωρίς αποκλεισμούς», ανέφερε η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Χαράρε, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM