ΟΗΕ: Ισραήλ και ΗΠΑ καταψήφισαν την πρόταση για άρση του εμπάργκο στην Κούβα

ΟΗΕ: Ισραήλ και ΗΠΑ καταψήφισαν την πρόταση για άρση του εμπάργκο στην Κούβα Facebook Twitter
0

ΗΠΑ και Ισραήλ καταψήφισαν το καθιερωμένο μη δεσμευτικό ψήφισμα με το οποίο η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ζητά από τις πρώτες να άρουν το οικονομικό εμπάργκο σε βάρος της Κούβας.

Το ψήφισμα αυτό που υιοθετείται κάθε χρόνο από το 1991 μέχρι και σήμερα, εγκρίθηκε φέτος από 191 χώρες.

Πέρυσι, η Ουάσινγκτον απείχε από την ψηφοφορία αυτή, για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια, μετά την ιστορική προσέγγιση των δύο χωρών, το 2014.

Οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει από χθες (30/10) ότι θα καταψήφιζαν την απόφαση αυτή, καθώς ζητούν να επιτευχθεί πρώτα «δημοκρατική πρόοδος» στην Κούβα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FBI ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ

Διεθνή / The Atlantic: Ο διευθυντής του FBI «αγνοείται» - Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Πατέλ

Περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, απουσίες χωρίς εξήγηση και έντονη αστάθεια στη συμπεριφορά του φέρεται να προκαλούν ανησυχία στο εσωτερικό του FBI και της κυβέρνησης Τραμπ
THE LIFO TEAM