Με θετική εισήγηση απαντούν οι θεσμοί για την εκταμίευση των 800 εκατ. ευρώ

Με θετική εισήγηση απαντούν οι θεσμοί για την εκταμίευση των 800 εκατ. ευρώ Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Θετική φέρεται να είναι η εισήγηση των θεσμών για την εκταμίευση των 800 εκατ. ευρώ που απομένουν από την δεύτερη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία δείχνουν ότι η πρόοδος στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ικανοποίησε τον στόχο που είχε τεθεί στο πρόγραμμα ESM.

Η εκταμίευση της τελευταίας δόσης από την δεύτερη αξιολόγηση συνδεόταν άμεσα από την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σημείωμα που έχει διανεμηθεί στα μέλη του Εuroworking group από εχθές και έχει στην κατοχή του ο skai.gr «τα στοιχεία δείχνουν ότι η πρόοδος στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ικανοποίησε τον στόχο που είχε τεθεί στο πρόγραμμα ESM». Σύμφωνα με το έγγραφο, η ελληνική πλευρά ξεπέρασε τον στόχο αποπληρώνοντας 1,524 δισ. ευρώ. 

«Οι θεσμοί προτρέπουν τις ελληνικές αρχές να προχωρήσουν τις εργασίες του για τον έλεγχο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες αναμένονται να ολοκληρωθούν έως τον Μάρτιο του 2018» σημειώνεται καταληκτικά.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ AKTOR ΔΕΠΑ LNG

Οικονομία / Υπεγράφη η συμφωνία AKTOR-ΔΕΠΑ με Venture Global για το αμερικανικό LNG και τη διανομή του στη ΝΑ Ευρώπη μέσω Ελλάδας

Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία της νέας εταιρείας ATLANTIC - SEE LNG TRADE που συνέστησαν οι δύο ελληνικές εταιρείες με στόχο την εισαγωγή, εμπορία και εξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΙΟΝΙΟ

Οικονομία / Τι σημαίνει για την Ελλάδα και την Ευρώπη η «ιστορική συμφωνία» για εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Οι υπογραφές «μπήκαν» στο Ζάππειο, παρουσία Αμερικανών υπουργών και υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων, επιβεβαιώνοντας την στενή στρατηγική συνεργασία Αθήνας - Ουάσινγκτον στον τομέα της ενέργειας
LIFO NEWSROOM