Οι ΗΠΑ δεν χορηγούν βίζα σε ρώσους στρατιωτικούς, προσκεκλημένους του ΟΗΕ

Οι ΗΠΑ δεν χορηγούν βίζα σε ρώσους στρατιωτικούς, προσκεκλημένους του ΟΗΕ Facebook Twitter
0

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να μην χορηγήσουν βίζες σε μέλη αντιπροσωπείας του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, για να μεταβούν στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

 

«Στη δεδομένη περίπτωση εκφράζουμε τη μέγιστη ανησυχία μας για την κατάσταση αυτή την οποία θεωρούμε απαράδεκτη», είπε ο Πεσκόφ, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ ως χώρα όπου έχει την έδρα του ο ΟΗΕ αλλά και η αμερικανική κυβέρνηση φέρουν συγκεκριμένη ευθύνη για το περιστατικό αυτό.

 

Οι αμερικανικές αρχές, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας Αλεξάντρ Εμελιάνοφ, δεν χορήγησαν βίζες στα μέλη της αντιπροσωπείας του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία θα επισκέπτονταν με επικεφαλής τον σύμβουλο του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αντρέι Τρετιακόφ την έδρα του ΟΗΕ για να συμμετάσχει σε εκδήλωση του διεθνούς οργανισμού.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM