Σκληρή κριτική Δραγασάκη στο ΔΝΤ: Η στάση του Ταμείου έχει προκαλέσει σύγχυση

Σκληρή κριτική Δραγασάκη στο ΔΝΤ: Η στάση του Ταμείου έχει προκαλέσει σύγχυση Facebook Twitter
3

Σκληρή κριτική στην στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο έχει ζητήσει τη διενέργεια νέων τεστ αντοχής αλλά και αξιολόγησης ενεργητικού στις συστημικές ελληνικές τράπεζες, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Σε συνέντευξή του στην Ελληνική Ραδιοφωνία, ο κ. Δραγασάκης κατηγόρησε μεταξύ άλλων το Ταμείο ότι έχει προκαλέσει σύγχυση με τη στάση του, ενώ παράλληλα κάλεσε όλους τους αρμόδιους θεσμούς και Αρχές να «αποκρούσουν αποσταθεροποιητικές ενέργειες».

Τα αιτήματα του ΔΝΤ έχουν προκαλέσει φόβους ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν νέα κεφαλαιακή ενίσχυση, ωστόσο ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι οι τράπεζες ανεκεφαλαιοποιήθηκαν με επιτυχία το φθινόπωρο του 2015, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί.

Σημείωσε επίσης ότι έκτοτε οι εξελίξεις για την οικονομία είναι θετικές, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τα δέοντα ώστε τα ιδρύματα να ανακτήσουν τον ρόλο που χρειάζεται η οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φέρεται να έχει δεχτεί το αίτημα του ΔΝΤ για την διενέργεια τεστ αντοχής. Σε κάθε περίπτωση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επανέλαβε ότι το 2018 η Ελλάδα θα βγαίνει από τα Μνημόνια.

Σχετικά με την τρίτη αξιολόγηση, ο κ. Δραγασάκης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση «είναι έτοιμη» για την έγκαιρη ολοκλήρωση, κάλεσε όμως και τους πιστωτές «να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Τέλος, αναφερόμενος στην επένδυση στο Ελληνικό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι η επένδυση θα πραγματοποιηθεί.

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM