Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στην Ιταλία υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στην Ιταλία υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος Facebook Twitter
0

Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη, τόσο η Ρώμη όσο και άλλες μεγάλες ιταλικές πόλεις λαμβάνουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας με στόχο την όσο το δυνατό πιο αποτελεσματική προστασία έναντι τρομοκρατικών χτυπημάτων.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρώμης συνεργάζεται συνεχώς με την διεύθυνση της αστυνομίας και των καραμπινιέρων. Ο στόχος είναι να προστατευθούν όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται οι κάτοικοι των ιταλικών πόλεων και οι τουρίστες και να τοποθετηθούν μηχανήματα ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων στις πλατείες όπου γίνονται γιορτές και συναυλίες.


Παράλληλα θα αυξηθεί η παρουσία στρατιωτών και αστυνομικών σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, όπως στην Bια Ντελ Κόρσο της Ρώμης. Το ίδιο θα γίνει και στο Tραστέβερε, στην πιο παραδοσιακή και τουριστική συνοικία της αιώνιας πόλης.


Ο πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι ευχαριστεί την αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες για το έργο πρόληψης. Παράλληλα, όμως, τονίζει ότι οι Ιταλοί δεν πρόκειται να θυσιάσουν την ελευθερία τους. Η πρόσβαση βέβαια φορτηγών και αυτοκινήτων στα ιστορικά κέντρα των μεγάλων πόλεων πρόκειται να περιορισθεί αυστηρά. Στην είσοδο της μεγαλύτερης στοάς του Μιλάνου την Βιτόριο Εμανουέλε τοποθετήθηκαν ήδη τσιμεντένια φράγματα.



Παρόμοια μέτρα εφαρμόσθηκαν και στη Σικελία στην περιοχή γύρω από τον καθεδρικό ναό του Παλέρμο, πρωτεύουσας του νησιού. Στην Νάπολη τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας αφορούν κυρίως την παραλιακή οδό, αλλά και το σημείο από το οποίο σαλπάρουν ταχύπλοα και φέρυ -μποτ με προορισμό τα γνωστά, μικρά νησιά Κάπρι και Ίσκια.


Ουσιαστικά, ενισχύεται το όλο σχέδιο που είχε εφαρμοσθεί από τον Νοέμβριο του 2015, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι. Στο Βατικανό, οι ήδη αυστηροί έλεγχοι των περασμένων μηνών έγιναν σχεδόν αδιάκοποι. Την Κυριακή οι ουρές των πιστών που περίμεναν να μπουν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και να παρακολουθήσουν τη λειτουργία της Κυριακής ήταν σαφώς αυξημένες. Αλλά οι προσκυνητές δείχνουν να κατανοούν πως όλα γίνονται για να προστατευθεί η ακεραιότητά τους.


Για το τέλος του καλοκαιριού, στην νότια αλλά και στην βόρεια Ιταλία, έχουν προγραμματισθεί εκατοντάδες λιτανείες και θρησκευτικές γιορτές. Η παρουσία αστυνομικών θα είναι συνεχής, όσο και διακριτική.

πηγή: Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σμήνος μεδουσών παρέλυσε για δεύτερη φορά σε έναν μήνα πυρηνικό σταθμό στη Γαλλία

Διεθνή / Σμήνος μεδουσών παρέλυσε για δεύτερη φορά σε έναν μήνα πυρηνικό σταθμό στη Γαλλία

Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί τον Αύγουστο στον σταθμό Gravelines, όπου η αιφνίδια εμφάνιση ενός τεράστιου σμήνους μεδουσών είχε προκαλέσει προσωρινή παύση της παραγωγής
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Συζητήσεις για περιορισμό της οπλοκατοχής από τρανς άτομα μετά την επίθεση στη Μινεάπολη

Διεθνή / ΗΠΑ: Συζητήσεις για περιορισμό της οπλοκατοχής από τρανς άτομα μετά την επίθεση στη Μινεάπολη

Η ιδέα περιορισμού της οπλοκατοχής θεωρείται ιστορικά «κόκκινη γραμμή» για τους Ρεπουμπλικανούς, καθώς πολλά στελέχη και οργανώσεις υπέρ της οπλοκατοχής αντιτίθενται ακόμη και σε νόμους που αφαιρούν τα όπλα από άτομα με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ ζητά διεθνή δίωξη της Χαμάς – Τι σημαίνει για τους ομήρους

Διεθνή / Το Ισραήλ ζητά διεθνή δίωξη της Χαμάς – Τι σημαίνει για τους ομήρους

Ο ΟΗΕ αναγνωρίζει επίσημα τα σεξουαλικά εγκλήματα της Χαμάς από την 7η Οκτωβρίου 2023 - Το Ισραήλ ζητά διεθνή δίωξη, ενώ επιζώντες αποκαλύπτουν σοκαριστικές μαρτυρίες βιασμών και βασανιστηρίων
LIFO NEWSROOM
Η Τσεχία αγοράζει 44 υπερσύγχρονα άρματα Leopard από τη Γερμανία

Διεθνή / Η Τσεχία αγοράζει 44 υπερσύγχρονα άρματα Leopard από τη Γερμανία

Η Τσεχία εγκρίνει την αγορά 44 αρμάτων Leopard 2A8 από τη Γερμανία αξίας 1,4 δισ. ευρώ, ενισχύοντας τον στρατό της και προετοιμάζοντας την αντικατάσταση παλαιού εξοπλισμού μετά την κρίση στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Μπαϊρού εναντίον Λεπέν: Μπορεί ο κεντρώος να σώσει τη Γαλλία το 2027;

Διεθνή / Μπαϊρού εναντίον Λεπέν: Μπορεί ο κεντρώος να σώσει τη Γαλλία το 2027;

Ο Φρανσουά Μπαϊρού αναμένεται να χάσει την πρωθυπουργία, αλλά η τελευταία του μάχη για το Ελιζέ και η στρατηγική του κατά του χρέους μπορεί να αλλάξουν τα πολιτικά δεδομένα της Γαλλίας το 2027
LIFO NEWSROOM