ΗΠΑ: Μητέρα που σκότωσε κατά λάθος το νεογέννητο μωρό της κάνει τώρα αγωγή κατά του νοσοκομείου

ΗΠΑ: Μητέρα που σκότωσε κατά λάθος το νεογέννητο μωρό της κάνει τώρα αγωγή κατά του νοσοκομείου Facebook Twitter
3

Μία μητέρα από το Όρεγκον που προκάλεσε κατά λάθος ασφυξία στο νεογέννητο παιδάκι της πριν από πέντε χρόνια ενώ βρισκόταν στο μαιευτήριο, κατέθεσε αγωγή κατά του Ιατρικού Κέντρου «Adventist» στο Πόρτλαντ ζητώντας αποζημίωση ύψους 8.6 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της αγωγής, τον Αύγουστο του 2012, η Monica Thompson έφερε στον κόσμο με καισαρική ένα υγιέστατο αγοράκι. Λίγες μέρες αργότερα (σ.σ. τα ρεπορτάζ των αμερικανικών ΜΜΕ διίστανται για το αν ήταν 4 ή 10 ημερών) οι νοσοκόμες τοποθέτησαν το νεογέννητο στην αγκαλιά της μητέρας του κατά τη διάρκεια της νύχτας ώστε να το θηλάσει.

Η ίδια υποστηρίζει ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν υπό την επήρεια βαριάς φαρμακευτικής αγωγής με παυσίπονα και υπνωτικά χάπια, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να την πάρει ο ύπνος και να καταπλακώσει με το σώμα της το νεογέννητο.

Όταν ξύπνησε περίπου μία ώρα αργότερα, το μωρό της είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Οι γιατροί το μετέφεραν στην εντατική ενός άλλου νοσοκομείου και διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί ανεπανόρθωτη εγκεφαλική βλάβη.

Έξι μέρες αργότερα, ο μικρός Jacob εξέπνευσε αφότου η Monica Thompson και ο σύζυγός της, Graham, συμφώνησαν να τερματιστεί η μηχανική υποστήριξη έπειτα από τις υποδείξεις των γιατρών.

Η Thompson, η οποία μηνύει τόσο νοσοκομείο όσο και προσωπικά τη νοσοκόμα που είχε βάρδια εκείνη την νύχτα, υποστηρίζει πως το νοσηλευτικό προσωπικό δεν θα έπρεπε να μεταφέρει το νεογέννητο στο κρεβάτι της μητέρας του στη μέση της νύχτας, δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρισκόταν λόγω των φαρμάκων.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την αγωγή, η νεαρή μητέρα, μόλις συνειδητοποίησε ότι ο γιος της δεν αντιδρά, κάλεσε το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά δεν εμφανίστηκε κανείς. Έτσι αναγκάστηκε να βγει στο διάδρομο κρατώντας το μωρό στην αγκαλιά της και φωνάζοντας βοήθεια.

«Μοιράζομαι την ιστορία μου με την ελπίδα ότι καμία μητέρα ή οικογένεια δεν θα χρειαστεί να βιώσει ανάλογη τραγωδία όπως αυτή. Αυτό που συνέβη σε εμάς θα μπορούσε εύκολα να αποφευχθεί εάν οι νοσοκόμες έκαναν τη δουλειά τους» ανέφερε η Thomspon σε δήλωση μέσω της δικηγόρου της.

Η συγκεκριμένη υπόθεση εγείρει ξανά μία σειρά από ερωτήματα γύρω από την πολιτική που ακολουθούν ορισμένα μαιευτήρια, αφήνοντας τα νεογέννητα να κοιμούνται μαζί με τις μητέρες τους στο ίδιο κρεβάτι.

Η Kristi Spurgeon Johnson, εκπρόσωπος του εν λόγω Ιατρικού Κέντρου, μιλώντας στην τοπική εφημερίδα «The Oregonian» δήλωσε ότι το νοσοκομείο είναι ενήμερο για την αγωγή αλλά δεν ήταν σε θέση να προβεί σε περαιτέρω σχόλια ούτε για το περιεχόμενό της, ούτε για την πολιτική που ακολουθεί σε τέτοιες περιπτώσεις.

Αναφορικά με το γιατί η οικογένεια Thompson χρειάστηκε πέντε χρόνια για να υποβάλλει την αγωγή, η συνήγορός των εναγόντων Diego Conde δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι χρειάστηκαν πολύ καιρό για να ξεπεράσουν την τραγωδία.

Με βάση την αγωγή, η Monica Thompson ζητά αποζημίωση για το σοβαρό ψυχολογικό τραύμα που υπέστη γνωρίζοντας ότι είχε σκοτώσει κατά λάθος το νεογέννητο παιδί της. Επίσης, ζητά πλήρη κάλυψη των ιατρικών εξόδων για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του μετατραυματικού στρες που της προκάλεσε, όπως υποστηρίζει, ο θάνατος του γιου της.

Η Monica και ο Graham Thompson προσπαθούσαν για 12 χρόνια να κάνουν παιδί μέχρι να γεννηθεί ο Jacob. Μετά την τραγωδία κατάφεραν να αποκτήσουν ένα κοριτσάκι.

Με πληροφορίες από Oregonian, Time και People

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρός από ουκρανικό πλήγμα ο υπαρχηγός του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού – Επιβεβαιώνει η Μόσχα

Διεθνή / Νεκρός από ουκρανικό πλήγμα ο υπαρχηγός του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού – Επιβεβαιώνει η Μόσχα

Σύμφωνα με ρωσικά και ουκρανικά κανάλια στο Telegram, ο Γκούντκοφ σκοτώθηκε μαζί με ακόμη δέκα στρατιωτικούς, κατά την ουκρανική επίθεση σε ρωσικό σημείο διοίκησης
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ετοιμάζεται να ρίξει δισεκατομμύρια μύγες από αεροπλάνα για να καταπολεμήσει παράσιτο

Διεθνή / Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ρίξουν δισεκατομμύρια μύγες από αεροπλάνα για να καταπολεμήσουν σαρκοφάγο σκουλήκι

Πρόκειται για σχέδιο καταπολέμησης ενός παρασίτου που θα μπορούσε να καταστρέψει τη βιομηχανία βοδινού κρέατος, να αφανίσει την άγρια ζωή και ακόμη και να σκοτώσει κατοικίδια ζώα
LIFO NEWSROOM
«Kush»: Το φθηνό, συνθετικό ναρκωτικό που μετατρέπει τους νέους της Δυτικής Αφρικής σε «ζωντανούς-νεκρούς»

Διεθνή / «Kush»: Το φθηνό, συνθετικό ναρκωτικό που μετατρέπει τους νέους της Δυτικής Αφρικής σε «ζωντανούς-νεκρούς»

Οι νιταζίνες, συνθετικά οπιοειδή που αναπτύχθηκαν αρχικά ως φαρμακευτικά παυσίπονα, είναι έως και 25 φορές ισχυρότερες από τη φαιντανύλη, ήδη ένα από τα πιο θανατηφόρα ναρκωτικά στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ θέτει στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 90% έως το 2040 με πιστώσεις από αναπτυσσόμενες χώρες

Περιβάλλον / Η ΕΕ θέτει στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 90% έως το 2040 με πιστώσεις από αναπτυσσόμενες χώρες

Περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιστημονικές ομάδες εκφράζουν οργή, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση υπονομεύεται από τις πιστώσεις, που θεωρούνται ευρέως αναποτελεσματικές
LIFO NEWSROOM
Έκθεση του ΟΗΕ κατονομάζει επιχειρηματικούς κολοσσούς που «κερδοσκοπούν από τη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα»

Διεθνή / Έκθεση του ΟΗΕ κατονομάζει επιχειρηματικούς κολοσσούς που «κερδοσκοπούν από τη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα»

Αμερικανικές εταιρείες όπως η Microsoft, η Alphabet Inc., η IBM και η Amazon, αλλά και Caterpillar, Rada, HD Hyundai, Volvo, Airbnb, Booking.com, Drummond,Barclays, BP είναι μεταξύ των εταιρειών που αναφέρει στην έκθεσή της η ειδική εισηγήτρια για τη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Diddy: Στη φυλακή μέχρι την επιβολή ποινής - Δεν έχει δικαίωμα αποφυλάκισης με εγγύηση

Διεθνή / Diddy: Στη φυλακή μέχρι την επιβολή ποινής - Δεν έχει δικαίωμα αποφυλάκισης με εγγύηση

Οι 12 ένορκοι τον απάλλαξαν για τρεις από τις πέντε σοβαρότερες κατηγορίες - Ο Κομπς γονάτισε, έκρυψε το πρόσωπό του και προσευχήθηκε, τρέμοντας, με το άκουσμα της ετυμηγορίας
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε «απαγορευμένη» βόμβα στο χτύπημα σε καφετέρια, αποκαλύπτει ο Guardian

Διεθνή / Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε «απαγορευμένη» βόμβα στο χτύπημα σε καφετέρια, αποκαλύπτει ο Guardian

Ειδικοί στο διεθνές δίκαιο εκτιμούν ότι η χρήση τέτοιου πυρομαχικού, παρά την επιβεβαιωμένη παρουσία αμάχων – μεταξύ των οποίων παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι – είναι σχεδόν βέβαιο ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και ενδέχεται να συνιστά έγκλημα πολέμου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια