ΗΠΑ: Μητέρα που σκότωσε κατά λάθος το νεογέννητο μωρό της κάνει τώρα αγωγή κατά του νοσοκομείου

ΗΠΑ: Μητέρα που σκότωσε κατά λάθος το νεογέννητο μωρό της κάνει τώρα αγωγή κατά του νοσοκομείου Facebook Twitter
3

Μία μητέρα από το Όρεγκον που προκάλεσε κατά λάθος ασφυξία στο νεογέννητο παιδάκι της πριν από πέντε χρόνια ενώ βρισκόταν στο μαιευτήριο, κατέθεσε αγωγή κατά του Ιατρικού Κέντρου «Adventist» στο Πόρτλαντ ζητώντας αποζημίωση ύψους 8.6 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της αγωγής, τον Αύγουστο του 2012, η Monica Thompson έφερε στον κόσμο με καισαρική ένα υγιέστατο αγοράκι. Λίγες μέρες αργότερα (σ.σ. τα ρεπορτάζ των αμερικανικών ΜΜΕ διίστανται για το αν ήταν 4 ή 10 ημερών) οι νοσοκόμες τοποθέτησαν το νεογέννητο στην αγκαλιά της μητέρας του κατά τη διάρκεια της νύχτας ώστε να το θηλάσει.

Η ίδια υποστηρίζει ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν υπό την επήρεια βαριάς φαρμακευτικής αγωγής με παυσίπονα και υπνωτικά χάπια, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να την πάρει ο ύπνος και να καταπλακώσει με το σώμα της το νεογέννητο.

Όταν ξύπνησε περίπου μία ώρα αργότερα, το μωρό της είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Οι γιατροί το μετέφεραν στην εντατική ενός άλλου νοσοκομείου και διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί ανεπανόρθωτη εγκεφαλική βλάβη.

Έξι μέρες αργότερα, ο μικρός Jacob εξέπνευσε αφότου η Monica Thompson και ο σύζυγός της, Graham, συμφώνησαν να τερματιστεί η μηχανική υποστήριξη έπειτα από τις υποδείξεις των γιατρών.

Η Thompson, η οποία μηνύει τόσο νοσοκομείο όσο και προσωπικά τη νοσοκόμα που είχε βάρδια εκείνη την νύχτα, υποστηρίζει πως το νοσηλευτικό προσωπικό δεν θα έπρεπε να μεταφέρει το νεογέννητο στο κρεβάτι της μητέρας του στη μέση της νύχτας, δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρισκόταν λόγω των φαρμάκων.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την αγωγή, η νεαρή μητέρα, μόλις συνειδητοποίησε ότι ο γιος της δεν αντιδρά, κάλεσε το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά δεν εμφανίστηκε κανείς. Έτσι αναγκάστηκε να βγει στο διάδρομο κρατώντας το μωρό στην αγκαλιά της και φωνάζοντας βοήθεια.

«Μοιράζομαι την ιστορία μου με την ελπίδα ότι καμία μητέρα ή οικογένεια δεν θα χρειαστεί να βιώσει ανάλογη τραγωδία όπως αυτή. Αυτό που συνέβη σε εμάς θα μπορούσε εύκολα να αποφευχθεί εάν οι νοσοκόμες έκαναν τη δουλειά τους» ανέφερε η Thomspon σε δήλωση μέσω της δικηγόρου της.

Η συγκεκριμένη υπόθεση εγείρει ξανά μία σειρά από ερωτήματα γύρω από την πολιτική που ακολουθούν ορισμένα μαιευτήρια, αφήνοντας τα νεογέννητα να κοιμούνται μαζί με τις μητέρες τους στο ίδιο κρεβάτι.

Η Kristi Spurgeon Johnson, εκπρόσωπος του εν λόγω Ιατρικού Κέντρου, μιλώντας στην τοπική εφημερίδα «The Oregonian» δήλωσε ότι το νοσοκομείο είναι ενήμερο για την αγωγή αλλά δεν ήταν σε θέση να προβεί σε περαιτέρω σχόλια ούτε για το περιεχόμενό της, ούτε για την πολιτική που ακολουθεί σε τέτοιες περιπτώσεις.

Αναφορικά με το γιατί η οικογένεια Thompson χρειάστηκε πέντε χρόνια για να υποβάλλει την αγωγή, η συνήγορός των εναγόντων Diego Conde δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι χρειάστηκαν πολύ καιρό για να ξεπεράσουν την τραγωδία.

Με βάση την αγωγή, η Monica Thompson ζητά αποζημίωση για το σοβαρό ψυχολογικό τραύμα που υπέστη γνωρίζοντας ότι είχε σκοτώσει κατά λάθος το νεογέννητο παιδί της. Επίσης, ζητά πλήρη κάλυψη των ιατρικών εξόδων για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του μετατραυματικού στρες που της προκάλεσε, όπως υποστηρίζει, ο θάνατος του γιου της.

Η Monica και ο Graham Thompson προσπαθούσαν για 12 χρόνια να κάνουν παιδί μέχρι να γεννηθεί ο Jacob. Μετά την τραγωδία κατάφεραν να αποκτήσουν ένα κοριτσάκι.

Με πληροφορίες από Oregonian, Time και People

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σίδνεϊ: Δεκάδες χιλιάδες σε πορεία για την Παλαιστίνη - Ανάμεσά τους και ο Τζούλιαν Ασάνζ

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δεκάδες χιλιάδες σε πορεία για την Παλαιστίνη - Ανάμεσά τους και ο Τζούλιαν Ασάνζ

Η Αυστραλία δέχεται διεθνή πίεση να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως κράτος, με τον πρωθυπουργό της να απαντά πως θα συμβεί μονάχα εάν διασφαλιστεί η ασφάλεια του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Βρετανός πέθανε πριν από μεταμόσχευση μαλλιών σε κλινική που είχε πελάτες τους Ριβάλντο, Τζιμπρίλ Σισέ

Διεθνή / Τουρκία: Βρετανός πέθανε πριν από μεταμόσχευση μαλλιών σε κλινική που είχε πελάτες τους Ριβάλντο, Τζιμπρίλ Σισέ

Ο 38χρονος Martyn Latchman κατέρρευσε κατά την προετοιμασία για μεταμόσχευση μαλλιών στην Κωνσταντινούπολη - Παρά τις ιατρικές εξετάσεις και την άμεση επέμβαση, έχασε τη ζωή του την ίδια μέρα
LIFO NEWSROOM
To ηφαίστειο Krasheninnikov στη Ρωσία εξερράγη μετά από 600 χρόνια - Σεισμός και συναγερμός για τσουνάμι

Διεθνή / To ηφαίστειο Krasheninnikov στη Ρωσία εξερράγη μετά από σχεδόν 600 χρόνια - Συναγερμός για τσουνάμι

Το ηφαίστειο Krasheninnikov στην Καμτσάτκα εξερράγη για πρώτη φορά από το 1463, πιθανώς λόγω του ισχυρού σεισμού 8,8R πριν λίγες ημέρες, με σύννεφα στάχτης έως 6 χλμ. και παγκόσμιο συναγερμό για τσουνάμι και αεροπορικά θέματα
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ υποσχέθηκε δασμούς «χωρίς εξαιρέσεις» αλλά εισαγωγές άνω του 1 τρισ. δολαρίων εξαιρούνται σιωπηρά

Διεθνή / Ο Τραμπ υποσχέθηκε δασμούς «χωρίς εξαιρέσεις» αλλά εισαγωγές άνω του 1 τρισ. δολαρίων εξαιρούνται σιωπηρά

Παρότι ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε δασμούς σε εισαγόμενα προϊόντα από δεκάδες χώρες, πάνω από το ένα τρίτο των εισαγωγών (περίπου 1 τρισ. δολάρια) έχει εξαιρεθεί
LIFO NEWSROOM
Νέο βίντεο της Χαμάς: Αποστεωμένος όμηρος αναγκάζεται να σκάψει τον τάφο του σε σήραγγα

Διεθνή / Νέο βίντεο της Χαμάς: Αποστεωμένος όμηρος αναγκάζεται να σκάψει τον τάφο του σε σήραγγα

«Το να υποβάλλεται σκοπίμως σε λιμό ο γιος μας στο πλαίσιο μίας εκστρατείας προπαγάνδας είναι μία από τις φρικτότερες πράξεις που έχει ποτέ δει ο κόσμος. Λιμοκτονεί μόνο και μόνο για να υπηρετήσει την προπαγάνδα της Χαμάς» λέει η οικογένεια του ομήρου
LIFO NEWSROOM
Πώς η βιομηχανία K-beauty της Νότιας Κορέας πλήττεται από τους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Πώς η βιομηχανία K-beauty της Νότιας Κορέας πλήττεται από τους δασμούς του Τραμπ

Η παγκόσμια απήχηση της νοτιοκορεατικής κουλτούρας έχει συμβάλει στην εκτίναξη της δημοτικότητας των καλλυντικών της - Οι Αμερικανοί ξόδεψαν περίπου 1,7 δισ. δολάρια σε προϊόντα K-beauty το 2024
LIFO NEWSROOM
Σιωπή και Ατιμωρησία: Το 88% των ερευνών για εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ κλείνει χωρίς απόδοση ευθύνης

Διεθνή / Σιωπή και Ατιμωρησία: Το 88% των ερευνών για εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ κλείνει χωρίς απόδοση ευθύνης

Το 88% των στρατιωτικών ερευνών του Ισραήλ για φερόμενα εγκλήματα πολέμου στη Γάζα δεν κατέληξαν σε ευθύνες ή παραμένουν ανεπίλυτες - Ανάμεσά τους, επιθέσεις με δεκάδες νεκρούς άμαχους
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια