Η Β. Κορέα αποφυλάκισε έναν καναδό πάστορα που είχε καταδικαστεί σε ισόβια καταναγκαστικά έργα

Η Β. Κορέα αποφυλάκισε έναν καναδό πάστορα που είχε καταδικαστεί σε ισόβια καταναγκαστικά έργα Facebook Twitter
O Χιεόν Σου Λιμ είναι καναδός πάστορας, με καταγωγή από τη Νότια Κορέα.
0

Η Βόρεια Κορέα αποφυλάκισε, για ανθρωπιστικούς λόγους, έναν καναδό πάστορα, ο οποίος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης, μετέδωσε σήμερα το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.


Η αποφυλάκισή του σημειώνεται μία ημέρα αφότου καναδοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως μια αντιπροσωπεία υπό τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας της χώρας ταξίδεψε στη Βόρεια Κορέα για να συζητήσει την περίπτωση του Χιεόν Σου Λιμ, που καταδικάστηκε σε ισόβια καταναγκαστικά έργα τον Δεκέμβριο του 2015.


Η Βόρεια Κορέα είχε κατηγορήσει τον Λιμ, ο οποίος υπηρετούσε σε μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες στον Καναδά, για απόπειρα ανατροπής του καθεστώτος.


«Ο Χιεόν Σου Λιμ, καναδός πολίτης, αποφυλακίστηκε με αναστολή [της ποινής] λόγω της κατάστασης της υγείας του σύμφωνα με την απόφαση του Κεντρικού Δικαστηρίου της ΛΔΒΚ την 9η Αυγούστου 2017, για ανθρωπιστικούς λόγους», μετέδωσε το KCNA, χρησιμοποιώντας την επίσημη ονομασία της χώρας, Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας.


Η οικογένεια του Λι άρχισε να ανησυχεί περισσότερο για την κατάσταση της υγείας του μετά τον θάνατο, τον Ιούνιο, του αμερικανού φοιτητή Ότο Γουόρμπιερ, ο οποίος κρατείτο στη Βόρεια Κορέα επί 17 μήνες.


Ο Γουόρμπιερ, που είχε καταδικαστεί πέρυσι σε καταναγκαστικά έργα 15 ετών επειδή αποπειράθηκε να κλέψει προπαγανδιστικό υλικό από το ξενοδοχείο του στη διάρκεια μιας περιοδείας, αποφυλακίστηκε από την Β. Κορέα όντας σε κώμα. Πέθανε σε νοσοκομείο στο Σινσινάτι μερικές μόλις μέρες μετά τον επαναπατρισμό του. Οι περιστάσεις υπό τις οποίες επήλθε ο θάνατός του παραμένουν ασαφείς.


Η Βόρεια Κορέα εξακολουθεί να κρατά τρεις Αμερικανούς. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα απαγορεύσει τα ταξίδια πολιτών των ΗΠΑ στη χώρα, που τελεί υπό διεθνή απομόνωση, αρχής γενομένης τον Σεπτέμβριο.


Η εκκλησία του Λιμ, που βρίσκεται στην περιοχή του Τορόντο, ανέφερε πως είχε επισκεφθεί τη Β. Κορέα περισσότερες από 100 φορές από το 1997 και βοήθησε να δημιουργηθεί ένα ορφανοτροφείο και ένα νηπιαγωγείο. Πέρυσι ο Λιμ δήλωσε στο CNN πως περνούσε οκτώ ώρες την ημέρα ανοίγοντας τρύπες σε ένα στρατόπεδο εργασίας όπου δεν είχε δει άλλους κρατούμενους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM