Η Β. Κορέα αποφυλάκισε έναν καναδό πάστορα που είχε καταδικαστεί σε ισόβια καταναγκαστικά έργα

Η Β. Κορέα αποφυλάκισε έναν καναδό πάστορα που είχε καταδικαστεί σε ισόβια καταναγκαστικά έργα Facebook Twitter
O Χιεόν Σου Λιμ είναι καναδός πάστορας, με καταγωγή από τη Νότια Κορέα.
0

Η Βόρεια Κορέα αποφυλάκισε, για ανθρωπιστικούς λόγους, έναν καναδό πάστορα, ο οποίος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης, μετέδωσε σήμερα το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.


Η αποφυλάκισή του σημειώνεται μία ημέρα αφότου καναδοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως μια αντιπροσωπεία υπό τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας της χώρας ταξίδεψε στη Βόρεια Κορέα για να συζητήσει την περίπτωση του Χιεόν Σου Λιμ, που καταδικάστηκε σε ισόβια καταναγκαστικά έργα τον Δεκέμβριο του 2015.


Η Βόρεια Κορέα είχε κατηγορήσει τον Λιμ, ο οποίος υπηρετούσε σε μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες στον Καναδά, για απόπειρα ανατροπής του καθεστώτος.


«Ο Χιεόν Σου Λιμ, καναδός πολίτης, αποφυλακίστηκε με αναστολή [της ποινής] λόγω της κατάστασης της υγείας του σύμφωνα με την απόφαση του Κεντρικού Δικαστηρίου της ΛΔΒΚ την 9η Αυγούστου 2017, για ανθρωπιστικούς λόγους», μετέδωσε το KCNA, χρησιμοποιώντας την επίσημη ονομασία της χώρας, Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας.


Η οικογένεια του Λι άρχισε να ανησυχεί περισσότερο για την κατάσταση της υγείας του μετά τον θάνατο, τον Ιούνιο, του αμερικανού φοιτητή Ότο Γουόρμπιερ, ο οποίος κρατείτο στη Βόρεια Κορέα επί 17 μήνες.


Ο Γουόρμπιερ, που είχε καταδικαστεί πέρυσι σε καταναγκαστικά έργα 15 ετών επειδή αποπειράθηκε να κλέψει προπαγανδιστικό υλικό από το ξενοδοχείο του στη διάρκεια μιας περιοδείας, αποφυλακίστηκε από την Β. Κορέα όντας σε κώμα. Πέθανε σε νοσοκομείο στο Σινσινάτι μερικές μόλις μέρες μετά τον επαναπατρισμό του. Οι περιστάσεις υπό τις οποίες επήλθε ο θάνατός του παραμένουν ασαφείς.


Η Βόρεια Κορέα εξακολουθεί να κρατά τρεις Αμερικανούς. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα απαγορεύσει τα ταξίδια πολιτών των ΗΠΑ στη χώρα, που τελεί υπό διεθνή απομόνωση, αρχής γενομένης τον Σεπτέμβριο.


Η εκκλησία του Λιμ, που βρίσκεται στην περιοχή του Τορόντο, ανέφερε πως είχε επισκεφθεί τη Β. Κορέα περισσότερες από 100 φορές από το 1997 και βοήθησε να δημιουργηθεί ένα ορφανοτροφείο και ένα νηπιαγωγείο. Πέρυσι ο Λιμ δήλωσε στο CNN πως περνούσε οκτώ ώρες την ημέρα ανοίγοντας τρύπες σε ένα στρατόπεδο εργασίας όπου δεν είχε δει άλλους κρατούμενους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Marketplace για απαχθέντα παιδιά: Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία»

Διεθνή / Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία», σε ένα φρικώδες «marketplace» για απαχθέντα παιδιά

Ο «κατάλογος» επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα παιδιά ανά ηλικία, φύλο και εξωτερικά χαρακτηριστικά - Τα παιδιά έχουν ταμπέλες όπως «υπάκουο», «ήρεμο» και «πειθαρχημένο»
LIFO NEWSROOM
Κίνα & τεχνητή νοημοσύνη: Η μυστική επιχείρηση «GoLaxy» για παγκόσμιο έλεγχο της κοινής γνώμης

Διεθνή / Ο νέος κυβερνοστρατός του Πεκίνου: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όπλο παγκόσμιας προπαγάνδας

Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η κινεζική εταιρεία GoLaxy, με δεσμούς με το Πεκίνο, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθεί και να επηρεάζει την κοινή γνώμη σε Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ και πέρα
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Διεθνή / Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Η Τουρκία αρνείται να συνεργαστεί με την ΕΕ για τον έλεγχο των ρωσικών ενεργειακών εισαγωγών, απειλώντας το σχέδιο της Ευρώπης να τερματίσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο έως το 2027
LIFO NEWSROOM