Τραμπ: Δεν θα επιτρέψουμε στους transgender να υπηρετήσουν στον στρατό

Τραμπ: Δεν θα επιτρέψουμε στους transgender να υπηρετήσουν στον στρατό Facebook Twitter
EPA/Olivier Douliery (Φωτογραφία αρχείου)
0

Αναιρώντας μία ακόμα απόφαση της κυβέρνησης του προκατόχου του, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα πως δεν θα επιτραπεί σε transgender να υπηρετήσουν στον αμερικανικό στρατό, «σε οποιαδήποτε θέση».

Συγκεκριμένα, έγραψε στο twitter πως «Έπειτα από διαβουλεύσεις με τους στρατηγούς μου και ειδικούς για στρατιωτικά ζητήματα, σας ενημερώνω ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα δεχθεί ούτε θα επιτρέψει σε transgender άτομα να υπηρετήσουν σε οποιαδήποτε θέση στον στρατό των ΗΠΑ.

»Ο στρατός μας πρέπει να επικεντρωθεί στην αποφασιστική και συντριπτική νίκη και δεν μπορεί να επιβαρυνθεί με το τεράστιο ιατρικό κόστος και την αποδιοργάνωση που θα συνεπαγόταν η υπηρεσία των transgender στον στρατό. Ευχαριστώ».

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση Ομπάμα αποφάσισε πέρυσι να επιτρέψει στους transgender να υπηρετήσουν ανοιχτά στον στρατό. Ωστόσο, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας αποφάσισε μια εξάμηνη καθυστέρηση στην στρατολόγησή τους.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM