Ιορδανία: Ισόβια κάθειρξη με καταναγκαστικά έργα στον στρατιώτη που σκότωσε τρεις αμερικανούς εκπαιδευτές

Ιορδανία: Ισόβια κάθειρξη με καταναγκαστικά έργα στον στρατιώτη που σκότωσε τρεις αμερικανούς εκπαιδευτές Facebook Twitter
0

Στρατοδικείο του Αμάν καταδίκασε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη με καταναγκαστικά έργα έναν ιορδανό στρατιώτη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τον φόνο τριών αμερικανών εκπαιδευτών στην είσοδο στρατιωτικής βάσης της χώρας, τον Νοέμβριο του 2016.


Ο 39χρονος Μάαρικ αλ Ταουίχα, πατέρας τριών παιδιών, είχε κατηγορηθεί για φόνο εκ προμελέτης, όμως διατράνωνε την αθωότητά του.


Το επεισόδιο αυτό, που σημειώθηκε στις 4 Νοεμβρίου στη στρατιωτική βάση του βασιλιά Φαϊσάλ στην αλ Τζαφρ νότια του Αμάν, προκάλεσε ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ιορδανίας.


Αρχικά, οι αρχές της Ιορδανίας είχαν ανακοινώσει ότι οι αμερικανοί εκπαιδευτές σκοτώθηκαν όταν το όχημά τους δεν σταμάτησε στην είσοδο της βάσης. Η Ουάσινγκτον απέρριψε τον ισχυρισμό αυτό και επεσήμανε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει να υπήρξε πολιτικό κίνητρο για τους φόνους.


Στην Ιορδανία, στενό σύμμαχο των ΗΠΑ που συμμετέχει στον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και στο Ιράκ, φιλοξενούνται αρκετές εκατοντάδες αμερικανοί στο πλαίσιο του προγράμματος αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.


Ο αμερικανικός στρατός, που μετρά σχεδόν 2.200 στρατιωτικούς στην Ιορδανία, έχει εκπαιδεύσει σύρους αντάρτες καθώς και μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας του Πακιστάν και του Ιράκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νότια Αφρική DJ Δολοφονία

Διεθνή / Δολοφονήθηκε γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ

Yλικό από κάμερες ασφαλείας φέρεται να καταγράφει έναν άνδρα με ράστα, ντυμένο με στολή που έμοιαζε με στολή εταιρείας ασφαλείας, να πυροβολεί το θύμα πριν τραπεί σε φυγή
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Κλειστό και σήμερα το μουσείο - Παρατείνεται η απεργία των εργαζομένων

Διεθνή / Λούβρο: Κλειστό «εν μέρει» το μουσείο παρά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για μια ολοένα και μεγαλύτερη λίστα προβλημάτων, που περιλαμβάνει χρόνια υποστελέχωση, φθορές στις υποδομές, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας
THE LIFO TEAM
Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Η οικογένεια Reiner είχε μιλήσει ανοιχτά για τους μακροχρόνιους αγώνες του Nick με την κατάχρηση ουσιών και τον εθισμό σε σκληρά ναρκωτικά -  μπαινόβγαινε σε κέντρα αποκατάστασης επί χρόνια
THE LIFO TEAM