Η Χαβάη απαγορεύει στους πεζούς να ''τσεκάρουν'' το κινητό τους όταν περπατάνε

Η Χαβάη απαγορεύει στους πεζούς να ''τσεκάρουν'' το κινητό τους όταν περπατάνε Facebook Twitter
0

Η Χονολουλού απαγορεύει πλέον με νομοσχέδιο την χρήση του κινητού τηλεφώνου στους πεζούς. Σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ έχει ήδη απαγορευτεί το να στέλνει κανείς μηνύματα όταν οδηγεί, αλλά για την μη χρήση του κινητού όσο περπατάς στους δρόμους δεν είχαμε ακούσει.

Το τοπικό συμβούλιο της Χονολουλού ψήφισε την περασμένη Τετάρτη ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει στους πεζούς να ''τσεκάρουν'' το κινητό τους όσο διασχίζουν τον δρόμο. Από το μέτρο αυτό εξαιρούνται οι έκτακτες κλήσεις και όσοι λόγω καθήκοντος πρέπει να παρακολουθούν το κινητό τους τηλέφωνο.

Το πρόστιμο για τους παραβάτες θα κυμαίνεται από 15 έως 99 δολάρια, ανάλογα με το πόσες φορές παραβαίνουν τον νόμο. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του CNN, η ιδέα προήλθε από μαθητές. «Πολλές σχολικές ομάδες άρχισαν να ανησυχούν για συμμαθητές τους που αποσπούνται την ώρα που διέσχιζαν το πεζοδρόμιο καθώς κοιτούσαν το κινητό τους αντί να προσέχουν τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας», δήλωσε ο Brandone Elefante, πρόεδρος του συμβουλίου της πόλης.

Το νομοσχέδιο πέρασε με πλειοψηφία αν και υπήρξαν αντιδράσεις. Η πόλη έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα, όπως το θέμα των αστέγων και τέτοια πρόστιμα δεν έχουν νόημα, υποστήριξε η E. Martin, μέλος του συμβουλίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Η οικογένεια Reiner είχε μιλήσει ανοιχτά για τους μακροχρόνιους αγώνες του Nick με την κατάχρηση ουσιών και τον εθισμό σε σκληρά ναρκωτικά -  μπαινόβγαινε σε κέντρα αποκατάστασης επί χρόνια
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Πολίτες σε όλη την Αυστραλία πενθούν για τους 16 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή - 25 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, ανάμεσά τους και ο δράστης
THE LIFO TEAM
Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, της Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναφέρουν, ότι στρατεύματα από τη «συμμαχία των προθύμων», με τη στήριξη των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των ουκρανικών δυνάμεων
THE LIFO TEAM