Η Χαβάη απαγορεύει στους πεζούς να ''τσεκάρουν'' το κινητό τους όταν περπατάνε

Η Χαβάη απαγορεύει στους πεζούς να ''τσεκάρουν'' το κινητό τους όταν περπατάνε Facebook Twitter
0

Η Χονολουλού απαγορεύει πλέον με νομοσχέδιο την χρήση του κινητού τηλεφώνου στους πεζούς. Σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ έχει ήδη απαγορευτεί το να στέλνει κανείς μηνύματα όταν οδηγεί, αλλά για την μη χρήση του κινητού όσο περπατάς στους δρόμους δεν είχαμε ακούσει.

Το τοπικό συμβούλιο της Χονολουλού ψήφισε την περασμένη Τετάρτη ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει στους πεζούς να ''τσεκάρουν'' το κινητό τους όσο διασχίζουν τον δρόμο. Από το μέτρο αυτό εξαιρούνται οι έκτακτες κλήσεις και όσοι λόγω καθήκοντος πρέπει να παρακολουθούν το κινητό τους τηλέφωνο.

Το πρόστιμο για τους παραβάτες θα κυμαίνεται από 15 έως 99 δολάρια, ανάλογα με το πόσες φορές παραβαίνουν τον νόμο. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του CNN, η ιδέα προήλθε από μαθητές. «Πολλές σχολικές ομάδες άρχισαν να ανησυχούν για συμμαθητές τους που αποσπούνται την ώρα που διέσχιζαν το πεζοδρόμιο καθώς κοιτούσαν το κινητό τους αντί να προσέχουν τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας», δήλωσε ο Brandone Elefante, πρόεδρος του συμβουλίου της πόλης.

Το νομοσχέδιο πέρασε με πλειοψηφία αν και υπήρξαν αντιδράσεις. Η πόλη έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα, όπως το θέμα των αστέγων και τέτοια πρόστιμα δεν έχουν νόημα, υποστήριξε η E. Martin, μέλος του συμβουλίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κιρ Στάρμερ: «Ο καλύτερος δρόμος για το Ιράν είναι να διαπραγματευτεί συμφωνία»

Διεθνή / Κιρ Στάρμερ: «Ο καλύτερος δρόμος για το Ιράν είναι να διαπραγματευτεί συμφωνία»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπερασπίζεται την απόφαση να μην συμμετάσχει στις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ και δηλώνει ότι η χώρα κάνει «ό,τι μπορεί» για να αποκλιμακώσει την κατάσταση
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Live: Κλιμακώνεται και εξαπλώνεται η σύρραξη - Νέες επιθέσεις

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Πυραυλικές επιθέσεις Ιράν στο Ισραήλ, πλήγματα στη Βηρυτό και κλιμάκωση σε όλη την περιοχή

Όλες οι εξελίξεις - Ο Τραμπ λέει ότι το Ιράν είναι «αποδεκατισμένο για 10 χρόνια» - Συνεχίζονται οι επιθέσεις στη Μέση Ανατολή - Άνοδος στις τιμές πετρελαίου
THE LIFO TEAM