Ένας 20χρονος έχασε τον αντίχειρά του και οι γιατροί τον αντικατέστησαν με δάχτυλο του ποδιού

Ένας 20χρονος έχασε τον αντίχειρά του και οι γιατροί τον αντικατέστησαν με δάχτυλο του ποδιού Facebook Twitter
0

Ο 20χρονος Ζακ Μίτσελ, εργαζόμενος σε φάρμα με βοοειδή στην Αυστραλία, τραυματίστηκε τον Απρίλιο από έναν ταύρο και έχασε τον αντίχειρά του. Αφότου οι γιατροί προσπάθησαν ανεπιτυχώς να επανασυνδέσουν τον αντίχειρα, επέλεξαν τελικά να βάλουν στη θέση του ένα δάχτυλο του ποδιού.

«Ένας ταύρος κλώτσησε το χέρι μου πάνω στο φράχτη», δήλωσε ο Ζακ, περιγράφοντας τον τραυματισμό του. Οι συνάδελφοί του στη φάρμα, η οποία βρισκόταν σε απομακρυσμένη περιοχή στη δυτική Αυστραλία, προσπάθησαν να διατηρήσουν τον αντίχειρα αμέσως μετά το ατύχημα. «Το έβαλαν σε ένα ψυγειάκι με λίγο πάγο», είπε στο BBC.

Ο 20χρονος διακομίστηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο στο Περθ, αλλά οι προσπάθειες για να σωθεί ο αντίχειρας τελικά απέτυχαν. Ύστερα από δύο αποτυχημένες επεμβάσεις, οι γιατροί πρότειναν να βάλουν στη θέση του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, σε μία χειρουργική επέμβαση που διήρκεσε οκτώ ώρες.

Παρά την αρχική απροθυμία του, ο Ζακ συμφώνησε για τη μεταμόσχευση, η οποία και έγινε πριν από δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο Sydney Eye.

Ο επικεφαλής πλαστικός χειρούργος δρ. Σον Νίκλιν, είπε πως δεν τον εξέπληξε το γεγονός ότι χρειάστηκε χρόνος για να συμφωνήσει ο Ζακ. «Είναι μια λίγο τρελή ιδέα - οι ασθενείς δεν θέλουν να τραυματιστούν και σε άλλο μέρος του σώματός τους», δήλωσε. «Ωστόσο, ακόμα και αν έχεις τέσσερα καλά δάχτυλα, αν δεν έχεις τον αντίχειρα για να μπορείς να σφίξεις το χέρι σου, έχεις χάσει ένα τεράστιο μέρος της λειτουργίας του», πρόσθεσε.

Ο Ζακ θα χρειαστεί περισσότερους από 12 μήνες θεραπείας αποκατάστασης, αλλά σχεδιάζει να επιστρέψει στην εργασία του στη φάρμα.

Ένας 20χρονος έχασε τον αντίχειρά του και οι γιατροί τον αντικατέστησαν με δάχτυλο του ποδιού Facebook Twitter

Το νοσοκομείο Sydney Eye δήλωσε ότι είναι σπάνιες οι μεταμοσχεύσεις ολόκληρου δαχτύλου ποδιού, όπως στην περίπτωση του Ζακ Μίτσελ, αν και οι μετατοπίσεις μέρους του δαχτύλου είναι πιο συχνές. «Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η ισορροπία τους και το περπάτημα θα επηρεαστούν σημαντικά, κάτι που δεν συμβαίνει γενικά», σημείωσε ο δρ. Νίκλιν.

Η μητέρα του Ζακ, Κάρεν, ανέφερε ότι αναρρώνει. «Δύο εβδομάδες από την επέμβασή του και το περπάτημά του είναι σχεδόν φυσιολογικό», είπε.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Διεθνή / Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Το Πεκίνο καταδίκασε την «πολιτικοποίηση της εκπαιδευτικής συνεργασίας», προσθέτοντας ότι η κίνηση της Ουάσινγκτον θα «βλάψει μόνο την εικόνα και το διεθνές κύρος των ΗΠΑ»
LIFO NEWSROOM
Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Διεθνή / Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Το γεγονός έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το Φεστιβάλ Καννών, το οποίο διανύει την πιο πυκνή φάση του με πολυαναμενόμενες προβολές, συνεντεύξεις τύπου και επίσημες παρουσιάσεις να έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο
LIFO NEWSROOM
Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Τουλάχιστον 10 οι διαγνώσεις μέχρι στιγμής - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο οικογένειες, ανεξάρτητα μεταξύ τους, επικοινώνησαν με τις κλινικές γονιμότητας αφού τα παιδιά τους διαγνώστηκαν με καρκίνο
LIFO NEWSROOM
Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

LiFO politics / Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

Ο Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ειδίκευση σε θέματα Εγγύς και Μέσης Ανατολής, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το παλαιστινιακό αδιέξοδο, τους στόχους του Ισραήλ και τις κινήσεις του Τραμπ στην περιοχή.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ