Δείτε το ντοκιμαντέρ που καταγράφει το ταξίδι του Ai Weiwei με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και αθέατες στιγμές της ζωής του

0

Ο Ai Weiwei, του οποίου το έργο έχει αναδείξει με πάθος τις φρικαλεότητες και την ανθρωπιά της τεράστιας προσφυγικής κρίσης άφησε τις κάμερες να καταγράψουν ένα χρόνο της ζωής του. Η Eva Mehl και η Bettina Kolb, δύο δημοσιογράφοι, ακολούθησαν τον καλλιτέχνη και ακτιβιστή στο στούντιό του, στην Ελλάδα και τη Γάζα και σε εκθέσεις του.

Το ντοκιμαντέρ «Drifted» ξεκίνησε γυρίσματα το 2015 και ολοκληρώθηκε το 2016. «Από το 2014, περισσότεροι από 10.000 πρόσφυγες έχουν πεθάνει στη Μεσόγειο. Καταγράφω τα πάντα: νομίζω ότι τα ντοκουμέντα αυτά θα είναι χρήσιμα για τις επόμενες γενιές», λέει ο Ai Weiwei. «Δεν υπάρχουν λόγια για να το περιγράψω αυτό. Προσπαθώ να δω πώς λειτουργεί ο πολιτισμός και η ανθρωπότητα, πώς αντιμετωπίζουν αυτούς τους ανθρώπους, πώς μοιράζονται τις πολύ ουσιαστικές αξίες και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων», προσθέτει.

Υπάρχουν επίσης σπάνιες στιγμές που επιτρέπουν την πρόσβαση στην πιο προσωπική ζωή του καλλιτέχνη και τον δείχνουν με το γιο του και τη μητέρα του.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι

Διεθνή / «Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο Τραμπ είχε την Πέμπτη «πολύ καλή και παραγωγική» τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζελένσκι, και ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευελπιστεί πως η Ουκρανία και η Ρωσία θα συμφωνήσουν την επόμενη εβδομάδα στην προτεινόμενη 30ήμερη εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν με μπαράζ επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών στόχων

Διεθνή / Ινδία - Πακιστάν: Κλιμακώνεται η ένταση με μπαράζ επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών στόχων

Μετά τα ινδικά πλήγματα ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας επικαλούμενος πηγές ασφαλείας ανέφερε πως το Πακιστάν «εξαπέλυσε αντίποινα κατά της ινδικής επιθετικότητας»
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Λογοτεχνίας Ελφρίντε Γέλινεκ Ισραήλ Παλαιστίνιοι

Διεθνή / Έκκληση από τη βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας Ελφρίντε Γέλινεκ προς το Ισραήλ «να αφήσει να ζήσουν οι Παλαιστίνιοι»

Σε κείμενό της, καταδίκασε την πολιτική ενός «εγκληματία», όπως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος τιμωρεί «έναν ανείπωτο αριθμό αθώων» στη Γάζα
LIFO NEWSROOM