Λευκωσία: Δεν μπορεί να υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία για το Κυπριακό

Λευκωσία: Δεν μπορεί να υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία για το Κυπριακό Facebook Twitter
0

«Δεν μπορεί να υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία για το Κυπριακό», τονίζει ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σχολιάζοντας πληροφορίες ότι αυτός είναι ο σκοπός του ειδικού συμβούλου του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε για τη διάσκεψη του Κρανς Μοντανά, η οποία αρχίζει αύριο.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Χριστοδουλίδης, ο οποίος συνοδεύει τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στη διάσκεψη στο Κρανς Μοντανά, δηλώνει πως στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς «είναι η συνολική λύση του Κυπριακού προβλήματος».

Αναφορικά με τη δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Τουγρούλ Τουρκές, ότι η διάσκεψη γίνεται με «εξαναγκασμό» του ΟΗΕ, αναφέρει ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά μεταβαίνει στη διάσκεψη «με τη σαφή πολιτική βούληση να δημιουργηθούν τέτοιες προοπτικές, που να επιτρέπουν αισιοδοξία για ένα θετικό αποτέλεσμα».


Εξηγεί ότι από τη συζήτηση των κεφαλαίων της ασφάλειας και των εγγυήσεων θα κριθεί κατά πόσο η παρούσα διαδικασία θα έχει θετικό αποτέλεσμα. «Αν η Τουρκία συνεχίσει να έχει στο Κρανς Μοντανά θέσεις, όπως αυτές που ακούσαμε τις τελευταίες μέρες, δεν θα υπάρξει θετική κατάληξη και αυτό θα είναι από υπαιτιότητα της Άγκυρας. Ωστόσο, η ελληνοκυπριακή πλευρά με απόλυτη σοβαρότητα, όπως πρέπει να χαρακτηρίζει την συμπεριφορά της σε τέτοιες στιγμές, προσέρχεται στη διάσκεψη με στόχο τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της Κύπρου» δηλώνει ο κ. Χριστοδουλίδης.


Όπως είπε «δεν πρόκειται για πενταμερή διάσκεψη» και πως όλες οι ενέργειες για τη διάσκεψη «είναι αποτέλεσμα συντονισμού της ελληνικής με την κυπριακή κυβέρνηση». Για το κατά πόσον η Συνθήκη για εφαρμογή της λύσης θα αφορά την κατάργηση του υφιστάμενου συστήματος εγγυήσεων ή θα συνδέεται και με ζητήματα της εσωτερικής διακυβέρνησης, σημειώνει ότι δεν θέλει να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες ενός εγγράφου (πρόκειται για το προσχέδιο Άιντε), το οποίο «δεν έχει την όποια υπόσταση και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για τις συζητήσεις στο Κρανς Μοντανά».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM