Ο αιγυπτιακός στρατός σκότωσε 12 τζιχαντιστές σε αεροπορική επιδρομή στο βόρειο Σινά

Ο αιγυπτιακός στρατός σκότωσε 12 τζιχαντιστές σε αεροπορική επιδρομή στο βόρειο Σινά Facebook Twitter
0

Αεροσκάφη της αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας βομβάρδισαν μία βάση ισλαμιστών μαχητών που δρούσαν στο Σινά, σκοτώνοντας 12 μαχητές και καταστρέφοντας αρκετά οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, ανακοίνωσαν την Τρίτη οι ένοπλες δυνάμεις.

Οι αεροπορικές επιδρομές «είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο 12 ιδιαίτερα επικίνδυνων, ηγετικών στελεχών της Ανσάρ Μπάιτ αλ Μπάγκντι», τόνισε ο στρατός στην ανακοίνωσή του, χωρίς να αναφέρει το σημείο όπου πραγματοποιήθηκαν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί.

Τρεις ακόμη μαχητές σκοτώθηκαν στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου, Αλεξάνδρεια.

Η ισλαμιστική οργάνωση Άνσαρ Μπάιτ αλ Μπάγκντι, η πλέον ενεργή μαχητική οργάνωση στην Αίγυπτο, έχει δηλώσει από τον Νοέμβριο του 2014 πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, υιοθετώντας τον τίτλο «Επαρχία του Σινά».

Η οργάνωση κατηγορείται για τον θάνατο εκατοντάδων στρατιωτών και αστυνομικών, ενώ τους πρόσφατους μήνες έχει εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον των Χριστιανών Κοπτών, σκοτώνοντας τουλάχιστον 100 ανθρώπους σε βομβιστικές επιθέσεις εναντίον κοπτικών εκκλησιών.

Οι αιγυπτιακός στρατός έχει ανακοινώσει ότι έχει σκοτώσει χιλιάδες μαχητές της οργάνωσης σε επιχειρήσεις στο Σινά. Κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι ένας μεγάλος αριθμός αμάχων περιλαμβάνονται στα θύματα των επιθέσεων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Διεθνή / Λίβανος: Τρεις δημοσιογράφοι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα – Αντιδράσεις για «παραβίαση του διεθνούς δικαίου»

Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι στόχος ήταν ένας από τους δημοσιογράφους, τον οποίο χαρακτήρισε μέλος μονάδας πληροφοριών της Χεζμπολάχ.
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΙΣΙ ΓΑΛΛΙΑ BANK OF AMERICA

Διεθνή /  Αποτράπηκε βομβιστική επίθεση σε Αμερικανική τράπεζα στο Παρίσι — Έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα, ο οποίος φέρεται να ετοιμαζόταν να πυροδοτήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας
THE LIFO TEAM
CLAVICULAR ΗΠΑ STREAMER INFLUENCER

Διεθνή / Συνελήφθη ο αμφιλεγόμενος streamer «Clavicular» για καβγά που φέρεται να οργάνωσε

Οι αρχές κατηγορούν τον streamer ότι υποκίνησε συμπλοκή μεταξύ δύο γυναικών και δημοσίευσε το βίντεο, ενώ εξετάζεται ξεχωριστά η συμμετοχή του σε περιστατικό πυροβολισμού αλιγάτορα
THE LIFO TEAM