ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Γαβρόγλου: Μειωμένο εισιτήριο στα ΜΜΜ από του χρόνου και για τους φοιτητές στο δεύτερο πτυχίο

Γαβρόγλου: Μειωμένο εισιτήριο στα ΜΜΜ από του χρόνου και για τους φοιτητές στο δεύτερο πτυχίο Facebook Twitter
0

Μειωμένο εισιτήριο θα πληρώνουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά και οι φοιτητές, οι οποίοι -μέσω κατατακτήριων εξετάσεων- σπουδάζουν για δεύτερο πτυχίο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.


Όπως προανήγγειλε ο Κώστας Γαβρόγλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ και αντιπροέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, στις αρχές της νέας χρονιάς θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους οργανισμούς των συγκοινωνιών για να προχωρήσει σχετική η ρύθμιση.


Ωστόσο, ο κ. Γαβρόγλου, απέκλεισε το ενδεχόμενο να ισχύσει το ίδιο ευνοϊκό καθεστώς μειωμένου εισιτηρίου για τους φοιτητές του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.


Όπως συγκεκριμένα είπε ο υπουργός Παιδείας, στους φοιτητές δεύτερου πτυχίου (μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων) ήδη έχει ικανοποιηθεί το αίτημα για παροχή δωρεάν συγγραμμάτων, ενώ η διευθέτηση του θέματος της έκπτωσης για τη μετακίνησή τους με τα ΜΜΜ καθυστέρησε ώστε να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων που συνήψε το υπουργείο με τους συγκοινωνιακούς φορείς.

Ελλάδα
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς σκοτώθηκε ο Έλληνας ορειβάτης στο Mont Blanc: Ο διαβόητος «διάδρομος του θανάτου» και το βάρος του σακιδίου

Ελλάδα / Mont Blanc: Ο «διάδρομος του θανάτου» που στοίχισε τη ζωή στον Έλληνα ορειβάτη Δημήτρη Κάντα

Ο 33χρονος φυσικός και αλπινιστής από την Πάτρα έχασε τη ζωή του στο επικίνδυνο πέρασμα Goûter – Τι δείχνουν τα δεδομένα επικινδυνότητας και τι προβλέπουν οι ερευνητές για το μέλλον των Άλπεων
LIFO NEWSROOM