Ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίζεται τον γαμπρό του μετά την έρευνα για τις σχέσεις με τους Ρώσους

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίζεται τον γαμπρό του μετά την έρευνα για τις σχέσεις με τους Ρώσους Facebook Twitter
0

“Ο Τζάρεντ κάνει ουσιαστική δουλειά για την χώρα. Του έχω πλήρη εμπιστοσύνη. Έχει το σεβασμό όλων κι εργάζεται για την υλοποίηση προγραμμάτων που θα εξοικονομήσουν δισεκατομμύρια δολάρια για την χώρα μας. Επιπρόσθετα και ίσως πιο ουσιαστικά, είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος,” δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχολιάζοντας τις αρετές του γαμπρού του Τζάρεντ Κούσνερ. Την δήλωση αυτή δημοσίευσε χθες το βράδυ, η εφημερίδα “The New York Times.”

 

Νωρίτερα χθες, ο Τραμπ μέσω μιας σειράς αναρτήσεων του στο Twitter επιτέθηκε στα αμερικανικά ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι οι περισσότερες “διαρροές” πληροφοριών από τον Λευκό Οίκο, είναι “κατασκευασμένες ειδήσεις.”

 

“Κατά την άποψή μου, αρκετές από τις “διαρροές” πληροφοριών που προέρχονται από τον Λευκό Οίκο είναι κατασκευασμένα ψέματα που προωθούνται από #FakeNews Media,” έγραψε χθες ο Τραμπ στο Twitter.

 

Μετά την επιστροφή του Αμερικανού προέδρου στην Ουάσιγκτον από την πρώτη εννιαήμερη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ, το Βατικανό, τις Βρυξέλλες και την Σικελία, ο Λευκός Οίκος βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με το ζήτημα που έχει προκύψει αναφορικά με πιθανούς προεκλογικούς δεσμούς του Τραμπ με την Ρωσία.

 

Την υπόθεση αυτή διερευνούν το FBI, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και αρμόδιες επιτροπές του αμερικανικού Κογκρέσου.

 

Οι πληροφορίες από την αμερικανική πρωτεύουσα αναφέρουν ότι οι συνεργάτες του προέδρου στον Λευκό Οίκο προετοιμάζουν την λειτουργία “μιας αίθουσας κατάστασης ανάγκης” προκειμένου ν' αντιμετωπίσουν την υπόθεση αυτή, η οποία έχει αρχίσει να εξελίσσεται σε κυρίαρχο ζήτημα για την προεδρία Τραμπ.

 

Σύμβουλοι του Τραμπ δήλωσαν ότι ο ίδιος αναμένεται να συναντηθεί με δικηγόρους μέχρι την επόμενη Κυριακή, προκειμένου να εξεταστούν νομικά ζητήματα γύρω από το θέμα που έχει προκύψει, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “The New York Times.”

 

Η κατάσταση έγινε πιο δύσκολη μετά τις αναφορές δημοσιευμάτων για την προεκλογική εμπλοκή του Κούσνερ στην παραπάνω υπόθεση και σχετικά με επαφές του με την Μόσχα τον περασμένο Δεκέμβριο για την οργάνωση ενός μυστικού δικτύου επικοινωνίας με την Ρωσία.

 

Ο Κούσνερ, είναι γαμπρός του Τραμπ, παντρεμένος με την κόρη του Ιβάνκα, αλλά και υψηλόβαθμος άμισθος σύμβουλος στον Λευκό Οίκο.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM