Κοτζιάς: Δεν ανταποκρίθηκε η Τουρκία στις προτάσεις μας για εγγυήσεις και ασφάλεια

Κοτζιάς: Δεν ανταποκρίθηκε η Τουρκία στις προτάσεις μας για εγγυήσεις και ασφάλεια Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Οι γραπτές προτάσεις της Ελλάδος για το ζήτημα (ασφάλεια - εγγυήσεις) στο οποίο της πέφτει λόγος, δεν είχαν ανταπόκριση στη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό τον περασμένο Φεβρουάριο, δηλώνει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και κάνει σαφές: «Οι προτάσεις μας είναι πάνω στο τραπέζι».


Σε συνέντευξή του ο υπουργός, ο οποίος βρίσκεται στην Ρόδο, όπου με πρωτοβουλία του υπουργείου του Κράτη με διαφορετικές αφετηρίες θα συζητήσουν αύριο και μεθαύριο την οικοδόμηση μιας αρχιτεκτονικής ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, αποκαλύπτει ότι στη συζήτηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο στο Πεκίνο «η ανταπόκριση που υπήρξε είναι ότι οι Τούρκοι θα εισέλθουν σε διάλογο».

Ο κ. Κοτζιάς μίλησε προχθές μετά την ολοκλήρωση της Επιτροπής υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο υπουργός τονίζει ότι το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας , κατά τη γνώμη του, είναι πως η χώρα « δεν θα χάσει το τρένο για αυτό που λέμε τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, που είναι η διάχυση της νέας τεχνολογίας με τρόπο που να διευκολύνει τη ζωή των ανθρώπων, αλλά και να αναπτύσσει την παραγωγικότητα της».


Σε ερώτηση για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ Ελλάδας -Αιγύπτου- Κύπρου ο υπουργός απαντά ότι η Ελλάδα είναι σε διαπραγμάτευση με την Αίγυπτο. «Αυτό θα είναι αντικείμενο μελλοντικών διαβουλεύσεων με την Τουρκία», προσθέτει. Επίσης, διευκρινίζει ότι η ΑΟΖ «είναι άλλη ιστορία από την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM