Αναστασιάδης- Ακιντζί αποφασίζουν σήμερα για τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης στο Κυπριακό

Αναστασιάδης- Ακιντζί αποφασίζουν σήμερα για τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης στο Κυπριακό Facebook Twitter
0

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, θα έχουν σήμερα κοινή συνάντηση με τη συμετοχή του ειδικού συμβούλου του γγ του ΟΗΕ Έσπεν 'Αϊντε και των διαπραγματευτών, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί.

Για την προετοιμασία της σημερινής συνάντησης οι κ.κ. Μαυρογιάννης και Ναμί είχαν χθες διαβουλεύσεις, που κράτησαν εννιά ώρες, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του κ. 'Αϊντε.

Ο κ. 'Αϊντα ανάρτησε επίσης φωτογραφία του ιδίου με τους διαπραγματευτές, την ειδική αντιπρόσωπο του γγ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, τον γενικό διευθυντή της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Γενικής Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρτιν Βέργουϊ, τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Κυπριακό, Πίτερ Βαν Νούφελ, και τον προϊστάμενο της ομάδας υποστήριξης της ΕΕ για λύση του Κυπριακού.

Στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης οι δύο ηγέτες αναμένεται να αποφασίσουν πώς θα προχωρήσει η διαδικασία. Επίσης, θα συζητηθούν θέματα ΕΕ, το περιουσιακό, η εφαρμογή λύσης και θέματα χρηματοδότησης της.

Η σημερινή συνάντηση των ηγετών είναι η τελευταία, που είχαν καθορίσει, αφότου επαναλήφθηκαν τον Απρίλιο οι διαπραγματεύσεις, που είχαν διακοπεί τον Φεβρουάριο. 

Διπλωματικοί κύκλοι αναφέρουν ότι το μείζον ζήτημα είναι η σύγκληση έως τις αρχές Ιουλίου νέας διάσκεψης για το Κυπριακό με τη συμμετοχή των εγγυητριών ( Βρετανία, Ελλάδα, Τουρκία) δυνάμεων. Το τελευταίο διάστημα ο κ. 'Αϊντα έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM