ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ομπάμα: Η απόφαση να μην επέμβουμε στρατιωτικά στην Συρία απαιτούσε το μεγαλύτερο πολιτικό θάρρος

Ομπάμα: Η απόφαση να μην επέμβουμε στρατιωτικά στην Συρία απαιτούσε το μεγαλύτερο πολιτικό θάρρος Facebook Twitter
0

Η απόφαση να μην επέμβουν στρατιωτικά οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ενάντια στις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης απαιτούσε το μεγαλύτερο πολιτικό θάρρος, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα.


«Πραγματικά πιστεύω ότι το θέμα που απαιτούσε το μεγαλύτερο πολιτικό θάρρος ήταν η απόφαση να μην βομβαρδιστεί η Συρία μετά την δημοσιοποίηση της χρήσης χημικών όπλων και η επιλογή να διαπραγματευτούμε με αυτούς για να απομακρύνουν τα χημικά όπλα από την Συρία», δήλωσε ο Ομπάμα στον Τζακ Σλόσμπεργκ, πριν παραλάβει το βραβείο «Προφίλ Θάρρους» από το John F. Kennedy Library Foundation.


Ο Ομπάμα δήλωσε ότι ενώ η απόφαση δεν ήταν η τέλεια καθώς κάποια χημικά όπλα παραμένουν στην Συρία, εντούτοις, το 99% των αποθεμάτων απομακρύνθηκε χωρίς οι ΗΠΑ «να χρειαστεί να ρίξουν ούτε σφαίρα».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΟΠΕΡΦΙΛΝΤ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΠΛΕΙΝ

Διεθνή / Αρχεία του FBI αποκαλύπτουν στενές σχέσεις του Έπσταϊν με τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και τον Ντέιβιντ Μπλέιν

Οι διάσημοι ταχυδακτυλουργοί Ντέιβιντ Μπλέιν και Ντέιβιντ Κόπερφιλντ είχαν στενές σχέσεις με τον Τζέφρι Έπσταϊν σύμφωνα με αρχεία από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης
THE LIFO TEAM
Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς - και έβαλε όριο στις ευλογίες

Διεθνή / Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς και έβαλε όριο στις ευλογίες

Ο πρώτος Αμερικανός Πάπας δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να διχάζεται γύρω από τη σεξουαλικότητα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν σκοπεύει να πάει πέρα από τη γραμμή του Φραγκίσκου για τις άτυπες ευλογίες ομόφυλων ζευγαριών.
THE LIFO TEAM
Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Διεθνή / Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Ο Ιταλός Filippo Sorcinelli δημιουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια τελετουργικά άμφια για το Βατικανό. Μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και τον Φραγκίσκο, τα σχέδιά του φορέθηκαν και από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, που βρέθηκε στη λίστα της Vogue με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του 2025.
THE LIFO TEAM
NATO ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Γιατί ο πόλεμος στο Ιράν δείχνει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να πολεμήσει τη Ρωσία

Από τις ελλείψεις σε πυρομαχικά μέχρι την ανεπαρκή χρηματοδότηση των ναυτικών δυνάμεων, η συμμαχία φαίνεται να βρίσκεται αρκετά μακριά από το να είναι πραγματικά έτοιμη για πόλεμο
THE LIFO TEAM