Άσαντ: Άκαρπες οι ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονται στην Γενεύη

Άσαντ: Άκαρπες οι ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονται στην Γενεύη Facebook Twitter
0

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει την μάχη ενάντια στους εχθρούς του, χαρακτηρίζοντας «άκαρπες» τις ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονται στην Γενεύη.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό της Λευκορωσίας ΟΝΤ και προβλήθηκε σήμερα, ο Σύρος πρόεδρος δεσμεύτηκε να υπερασπιστεί τις ζώνες αποκλιμάκωσης, που εγκαθιδρύθηκαν έπειτα από ένα ρωσικό σχέδιο και να συντρίψει, με την υποστήριξη του Ιράν και της σιιτικής ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, όσους επιχειρήσουν να παραβιάσουν αυτές τις ζώνες ασφαλείας.


Η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν υιοθέτησαν στις 4 Μαΐου το ρωσικό σχέδιο δημιουργίας τεσσάρων ζωνών αποκλιμάκωσης στη Συρία για τουλάχιστον έξι μήνες.


Ο Άσαντ επίσης τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό ότι οι ζώνες αποκλιμάκωσης θα δώσουν ευκαιρία στους αντάρτες να παραδώσουν τον οπλισμό τους και για να υπάρξει μια διαδικασία «συμφιλίωσης» με την κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουισκόνσιν: 11χρονος σκοτώθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του με όπλο που βρέθηκε στο σπίτι

Διεθνή / Ουισκόνσιν: 11χρονος σκοτώθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του με όπλο που βρέθηκε στο σπίτι

Η αστυνομία ανέφερε ότι το αγόρι πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του, χωρίς ωστόσο να δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για την ηλικία του ή τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε στα χέρια του το όπλο
LIFO NEWSROOM