Σόιμπλε: Δεν αντιμετωπίζεις την ισπανική κυριαρχία στο Τσάμπιονς Λιγκ κάνοντας πιο αδύναμη τη Ρεάλ

Σόιμπλε: Δεν αντιμετωπίζεις την ισπανική κυριαρχία στο Τσάμπιονς Λιγκ κάνοντας πιο αδύναμη τη Ρεάλ Facebook Twitter
0

«Ο κ. Μακρόν και εγώ συμφωνούμε απολύτως: Υπάρχουν δύο δυνατότητες, να ενισχύσουμε την ευρωζώνη με αλλαγές των συνθηκών ή (αυτές να γίνουν) με ρεαλιστικό τρόπο μεταξύ των κρατών. Αλλαγές στις συνθήκες δεν είναι επί του παρόντος ρεαλιστικές. Δεν μπορούμε, όμως, να μην κάνουμε και τίποτα, διότι διαφορετικά η Ευρώπη θα διαλυθεί. Επομένως, η δεύτερη καλύτερη λύση είναι να δημιουργήσουμε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, μετεξέλισσοντας το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας (ESM)» είπε, σε συνέντευξή του, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica", με την οποία συνεργάζεται η γερμανική "Die Welt" και αναδημοσιεύει σημεία της.

 Ως γνωστόν, ο κ. Μακρόν τάσσεται υπέρ της δημιουργίας θέσης ενός υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης, ενός κοινού προϋπολογισμού, των ευρωομολόγων, αλλά και υπέρ τη δημιουργίας ενός κοινοβουλίου των χωρών μελών της ευρωζώνης, στο οποίο να ανήκουν οι βουλευτές του ευρωκοινοβουλίου οι οποίοι εκπροσωπούν αυτές της χώρες. Ο κ. Σόιμπλε είπε στην La Repubblica ότι έχει συζητήσει και το θέμα του κοινοβουλίου της ευρωζώνης με τον νέο γάλλο Πρόεδρο. «Μπορεί να δημιουργηθεί από ευρωβουλευτές ένα κοινoβούλιο της ευρωζώνης και μπορεί φυσικά να έχει δικαίωμα πληροφόρησης από το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας (ESM)» ανέφερε ο κ. Σόιμπλε.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών επιθυμεί την ενίσχυση του ESM, ούτως ώστε να τηρούνται οι κανόνες της δημοσιονομικής πειθαρχίας στην ευρωζώνη. «Η σκέψη είναι απλή: εάν θεσπίζουμε κανόνες, πρέπει και να τους τηρούμε. Δεν δέχομαι να με επικρίνουν επειδή θέλω να γίνονται σεβαστοί οι κανόνες. Οι διαφορές στην Ευρώπη προέρχονται και από το γεγονός ότι δεν τηρούνται. Αυτό κουράζει τους πολίτες» σημείωσε.

Επίσης, ο κ. Σόιμπλε αντέκρουσε την κριτική, την οποία άσκησε ο Εμανουέλ Μακρόν στον προεκλογικό αγώνα κατά της Γερμανίας, ότι έχει εμπορικό πλεόνασμα. «Κατά το ήμισυ προέρχεται από το αδύναμο ευρώ και η λύση δεν είναι να γίνει η Γερμανία πιο αδύναμη οικονομικά. H κυριαρχία των ισπανικών ομάδων στο Champions League δεν αντιμετωπίζεται με το να γίνει πιο αδύναμη η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά με το να γίνει η Γιουβέντους πιο δυνατή» είπε με γλαφυρό τρόπο.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε, επίσης, ότι η Γερμανία θα έχει ένα καλό μέλλον μόνο αν η Ευρώπη πάει καλά. «Στη Γαλλία βρίσκεται μια συναρπαστική διαδικασία σε εξέλιξη. Ο Ε. Μακρον έχει τη ηλικία του Τζον Κένεντι όταν έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ. Είναι εντελώς ασυνήθιστο το γεγονός ότι ανέβηκε στην εξέδρα του Λούβρου υπό τους ήχους του ευρωπαϊκού ύμνου. Ο Μακρόν δημουργεί ελπίδα στους νέους ανθρώπους» υπογράμμισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM