Βαλς: Θα είμαι υποψήφιος του κόμματος Μακρόν - Το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι νεκρό

Βαλς: Θα είμαι υποψήφιος του κόμματος Μακρόν - Το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι νεκρό Facebook Twitter
0

«Θα είμαι υποψήφιος της προεδρικής πλειοψηφίας», ανακοίνωσε ο Μανουέλ Βαλς στο δίκτυο RTL σήμερα το πρωί, δηλώνοντας ότι επιθυμεί την «καταγραφή» του στο κίνημα του Εμανουέλ Μακρόν.


«Όπως καλώ άλλωστε όλους τους απερχόμενους βουλευτές, τους προοδευτικούς, εκείνους που προέτρεψαν σε ψήφο υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν πριν από τον πρώτο γύρο, όλους εκείνους που επιθυμούσαν τη νίκη του, εγώ θα είμαι υποψήφιος της προεδρικής πλειοψηφίας και επιθυμώ να καταγραφώ στο κίνημα αυτό που είναι δικό του, στο "Republique en Marche"», είπε.


«Το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι νεκρό. Ας είμαστε ξεκάθαροι. Σήμερα η ουσία είναι να δώσουμε στον Εμανουέλ Μακρόν μια πλειοψηφία, χωρίς αποδοκιμασία, εάν καταλαβαίνετε τι θέλω να πω», εξηγώντας ότι η «διαίρεση» υπήρξε «μοιραία για την πενταετία» του Φρανσουά Ολάντ.


Ο Μανουέλ Βαλς αναφερόταν στην ομάδα των βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος (les frondeurs) που αντιτάχθηκαν στην οικονομική πολιτική όλων των κυβερνήσεων του Φρανσουά Ολάντ.

«Δεν διατηρώ ποτέ τη στενοχώρια, ακόμη λιγότερο πικρία. Θέλω την επιτυχία του Εμανουέλ Μακρόν, της κυβέρνησής του, της πλειοψηφίας του», εξήγησε ο πρώην πρωθυπουργός που απηύθυνε έκκληση προς τους συντρόφους του σοσιαλιστές: «Όλοι όσοι συμφωνούν με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του Εμανουέλ Μακρόν οφείλουν να δεσμευθούν πλήρως». «Δεν έχω προσωπική φιλοδοξία», ξεκαθάρισε ο Μανουέλ Βαλς.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM