ΗΠΑ: Αυτοκτόνησε ο ύποπτος που καταζητείτο για τη δολοφονία ενός ηλικιωμένου στο Κλίβελαντ

ΗΠΑ: Αυτοκτόνησε ο ύποπτος που καταζητείτο για τη δολοφονία ενός ηλικιωμένου στο Κλίβελαντ Facebook Twitter
0

Ο άνδρας που, σύμφωνα με την αστυνομία, ανάρτησε στο Facebook ένα βίντεο που τον δείχνει να σκοτώνει έναν ηλικιωμένο στο Κλίβελαντ, αυτοκτόνησε μετά από "σύντομη καταδίωξη" από αστυνομικούς στην Πενσιλβάνια.


Ο Στιβ Στίβενς καταζητείτο από τις αρχές για την αναίτια δολοφονία του Ρόμπερντ Γκόντγουιν Σίνιορ, 74 ετών, την Κυριακή, στο Κλίβελεντ του Οχάιο. Είχε διαφύγει με το αυτοκίνητό του και ανάρτησε το βίντεο του φόνου στο Facebook, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν έρευνες σε όλη τη χώρα για τον εντοπισμό του. Μάλιστα το FBI τον χαρακτήριζε "ένοπλο και επικίνδυνο" και προσέφερε αμοιβή ύψους 50.000 δολαρίων σε όποιον παρείχε πληφορορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψή του.


Σύμφωνα με μια ανακοίνωση της πολιτειακής αστυνομίας της Πενσιλβάνια στο Twitter, αστυνομικοί εντόπισαν τον Στίβενς στην Κομητεία Ίρι, το πρωί της Τρίτης. "Μετά από σύντομη καταδίωξη, ο Στίβενς αυτοπυροβολήθηκε και σκοτώθηκε", προστίθεται στην ανακοίνωση, χωρίς να δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις.


Η αστυνομία του Κλίβελαντ αναμένεται να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες σε μια συνέντευξη Τύπου που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα, τοπική ώρα.


Στο βίντεο ο Στίβενς ισχυριζόταν ότι έχει ήδη σκοτώσει 13 ανθρώπους και "ψάχνει να σκοτώσει τον 14ο". Ωστόσο οι αρχές δεν τον θεωρούσαν ύποπτο για άλλους φόνους και, όπως έγινε γνωστό, δεν είχε ποινικό μητρώο.


Το βίντεο από τη δολοφονία του 74χρονου ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά άλλων βίαιων εγκλημάτων που έχουν μεταδοθεί μέσω του Facebook, εγείροντας πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο ο μεγαλύτερος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο ελέγχει το περιεχόμενο των αναρτήσεων. Την Δευτέρα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο ελέγχει τις αναρτήσεις που περιέχουν βίαιο υλικό. Το βίντεο με τη δολοφονία του Γκόντγουιν παρέμεινε στον ιστότοπο, προσβάσιμο στους χρήστες, επί σχεδόν δύο ώρες.


Πιστεύεται ότι ο Στίβενς δεν γνώριζε προσωπικά τον Γκόντγουιν, έναν συνταξιούχο εργάτη χυτηρίου που σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είχε περάσει το πρωί του Πάσχα με τον γιο και τη νύφη του πριν πέσει νεκρός στο πεζοδρόμιο.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν γίνει γνωστός ο θάνατος του Στίβενς, ο γιος του 74χρονου είπε ότι συγχωρεί τον δράστη. "Τον συγχωρώ γιατί όλοι είμαστε αμαρτωλοί", είπε ο Ρόμπι Μίλερ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στη βόρεια Χιλή - Ζημιές σε κτίρια, 20.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Διεθνή / Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στη βόρεια Χιλή - Ζημιές σε κτίρια, 20.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Εικόνες και πλάνα που μεταδίδονται από τοπικά μέσα δείχνουν σπασμένα τζάμια και κατεστραμμένους τοίχους στην πόλη Κοπιαπό, περίπου 800 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Σαντιάγο
LIFO NEWSROOM
Γιατρός στη Νορβηγία καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκιση για τον βιασμό 70 γυναικών

Διεθνή / Γιατρός στη Νορβηγία καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκιση για τον βιασμό 70 γυναικών

Ο πρώην γενικός ιατρός Arne Bye καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκισης στη Νορβηγία για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων ασθενών του. Η υπόθεση συγκλόνισε ολόκληρη τη Σκανδιναβία
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Το Ισραήλ εξοπλίζει παλαιστινιακές πολιτοφυλακές για αντιπαράθεση με τη Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Το Ισραήλ εξοπλίζει παλαιστινιακές πολιτοφυλακές για αντιπαράθεση με τη Χαμάς

Το Ισραήλ εξοπλίζει τη «Λαϊκή Δύναμη» του Γιασέρ Αμπού Σαμπάμπ στη νότια Γάζα, σε μια προσπάθεια δημιουργίας τοπικής αντίστασης κατά της Χαμάς. Το ρίσκο, οι αντιδράσεις και το όραμα για τη μετά-πολεμική Γάζα
LIFO NEWSROOM
Οι καλύτερες αναρτήσεις στη δημόσια διένεξη Μασκ - Τραμπ

Διεθνή / «Ωχ, οι κοπέλες τσακώνονται, ε;»: Οι καλύτερες viral αντιδράσεις στη διαμάχη Μασκ - Τραμπ

Από τον Κάνιε Γουέστ μέχρι την Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτές, τα social media «πλημμύρισαν» με αντιδράσεις στη δημόσια διένεξη ανάμεσα σε δύο από τις ισχυρότερες προσωπικότητες του πλανήτη
LIFO NEWSROOM
Τουρκική εφημερίδα: Εφιάλτης των Ελλήνων οι τουρκικές ακτοπλοϊκές προς τα νησιά

Διεθνή / Τουρκική εφημερίδα: «Εφιάλτης των Ελλήνων οι τουρκικές ακτοπλοϊκές προς τα νησιά»

Οι τουρκικές ακτοπλοϊκές εταιρείες κατέχουν πλέον το 75% των γραμμών προς ελληνικά νησιά όπως η Ρόδος, η Κως και η Σάμος, προκαλώντας ανησυχία στους Έλληνες πράκτορες. Ρεκόρ αναμένεται με 1,4 εκατ. Τούρκους τουρίστες το 2025.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Βόρεια Κορέα: Μυστήριο με μπαλόνια δίπλα σε διασωθέν πολεμικό πλοίο του Κιμ Γιονγκ Ουν

Διεθνή / Βόρεια Κορέα: Μυστήριο με τα μπαλόνια δίπλα σε διασωθέν πολεμικό πλοίο του Κιμ Γιονγκ Ουν

Η Βόρεια Κορέα ισχυρίζεται πως ανέκτησε το βυθισμένο αντιτορπιλικό της, αλλά η παρουσία δεκάδων τεράστιων μπαλονιών γύρω από το πλοίο εγείρει ερωτήματα. Ποιος ήταν ο ρόλος τους στη διάσωση;
LIFO NEWSROOM