Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, ειδικής αγωγής, ζητώντας την αλλαγή της νομοθεσίας και την απόσυρση τροπολογίας, που όπως υποστηρίζουν, τους «θέτει σε εργασιακή ανασφάλεια».

Η πορεία κατευθύνθηκε αρχικά στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανατολικής Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στο κέντρο της πόλης.

Η εν λόγο τροπολογία δίνει το δικαίωμα σε μόνιμους εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων να αναλαμβάνουν «παράλληλη στήριξη» μαθητών με ειδικές ανάγκες, ή αναπηρίες, μέσα στις σχολικές αίθουσες και να αποκτούν έτσι προϋπηρεσία.

Οι διαδηλωτές ζητούν την αλλαγή του άρθρου 48 του νόμου 4415/16 και την απόσυρση της τροπολογίας που ψηφίστηκε στις 29 Μαρτίου, ισχυριζόμενοι ότι με αυτήν «ενισχύεται η λογική της μοριοδότησης» και απαξιώνονται «οι βασικοί τίτλοι σπουδών» και τα «δικαιώματα των αποφοίτων πανεπιστημιακών τμημάτων Ειδικής Αγωγής», δηλαδή των αποφοίτων των τμημάτων, Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ζητούν, επίσης, να γίνουν «μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί» των αποφοίτων της ειδικότητας τους σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, με κριτήριο το βασικό πτυχίο και την προϋπηρεσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική αυθαίρετων απελάσεων και συστηματικές κρατήσεις μεταναστών στην Ελλάδα καταγγέλλει η RSA

Ελλάδα / Πολιτική αυθαίρετων απελάσεων και συστηματικές κρατήσεις μεταναστών στην Ελλάδα καταγγέλλει η RSA

Αύξηση κρατήσεων και απελάσεων μεταναστών στην Ελλάδα το 2024, παρά τις αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα και τη νομιμότητα της συγκεκριμένης πρακτικής
LIFO NEWSROOM
ΚΙΣΕ για τη ματαίωση εκδήλωσης: «Η ελληνική κοινωνία δεν θα επιτρέψει στον αντισημιτισμό να απλώσει τα πλοκάμια του»

Ελλάδα / ΚΙΣΕ για τη ματαίωση εκδήλωσης: «Η ελληνική κοινωνία δεν θα επιτρέψει στον αντισημιτισμό να απλώσει τα πλοκάμια του»

«Οι εκθέσεις βιβλίου αποτελούν χώρους ελεύθερου διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών», επισημαίνει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος 
LIFO NEWSROOM