Σοβαρά επεισόδια σε προεκλογική συγκέντρωση της Λεπέν στην Κορσική

Σοβαρά επεισόδια σε προεκλογική συγκέντρωση της Λεπέν στην Κορσική Facebook Twitter
0

Συμπλοκές ξέσπασαν σήμερα λίγο πριν από την έναρξη προεκλογικής συγκέντρωσης της υποψήφιας της ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν, με αποτέλεσμα οι αρχές να προχωρήσουν στην απομάκρυνση δεκάδων ανθρώπων και την εκκένωση της αίθουσας στο Αιάκειο, στην Κορσική.


Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από την αίθουσα στο Αιάκειο και φώναζαν το σύνθημα «δεν θέλουμε το Εθνικό Μέτωπο», έγραψε η τοπική εφημερίδα Corse Matin.


Ορισμένοι εξ αυτών κατάφεραν να εισέλθουν στο χώρο της εκδήλωσης όπου η Λεπέν αναμενόταν να εκφωνήσει μια ομιλία. Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τους σωματοφύλακες της ηγέτιδας του Εθνικού Μετώπου και εκτόξευσαν δακρυγόνα, με αποτέλεσμα οι αρχές να εκκενώσουν την αίθουσα, σύμφωνα με την εφημερίδα.


Η εκδήλωση μεταφέρθηκε σε άλλη αίθουσα, μετέδωσε επιπλέον το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV.


Ο διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας της Μαρίν Λεπέν Νταβίντ Ρασλίν κατήγγειλε σε μήνυμά του στο Twitter ότι οι τοπικές αρχές δεν έλαβαν επαρκή μέτρα ασφαλείας και επέτρεψαν σε ακροαριστερούς να φθάσουν σε πολύ κοντινή απόσταση.


Σύμφωνα με τον ίδιο, στέλεχος του Εθνικού Μετώπου τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν δίνει στην Τουρκία άνοιγμα στον νότιο Καύκασο

Ανάλυση / Η συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν δίνει στην Τουρκία άνοιγμα στον νότιο Καύκασο

Η νέα ειρηνευτική συμφωνία με διαμεσολάβηση των ΗΠΑ μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας ανοίγει τον δρόμο για εξομάλυνση Τουρκίας-Αρμενίας, ενισχύοντας τα στρατηγικά συμφέροντα της Άγκυρας στον Νότιο Καύκασο και την Κεντρική Ασία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Διεθνή / Ανάλυση BBC: Η πρώτη αποτίμηση της συνάντησης στον Λευκό Οίκο - Η στάση Τραμπ, Ζελένσκι και Ευρωπαίων

«Κανείς δεν θέλει να διαφωνήσει με τον Τραμπ» αλλά η γλώσσα του σώματός τους υποδηλώνει ότι «μπορεί να μην είναι τόσο αισιόδοξοι όσο υποδηλώνουν τα λόγια τους» - «Ο Τραμπ διέκοψε τις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους για να μιλήσει με τον Πούτιν»
LIFO NEWSROOM