300 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Μοσούλη

300 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Μοσούλη Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Μοσούλη μετά την έναρξη της υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ εκστρατείας για την εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους από τη βόρεια ιρακινή πόλη τον Οκτώβριο, ανέφεραν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη.

 

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης εκτιμά πως ο αριθμός των ανθρώπων που είναι εκτοπισμένοι αυτή τη στιγμή φθάνει τις 302.400, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Συντονιστή του ΟΗΕ για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις στο Ιράκ.

 

Ιρακινές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από έναν συνασπισμό του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ, έχει ανακαταλάβει τις περισσότερες περιοχές της Μοσούλης, του τελευταίου μεγάλου προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και της πόλης όπου ο ηγέτης της οργάνωσης, ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ανακήρυξε χαλιφάτο πριν από σχεδόν τρία χρόνια.

 

Τώρα μάχονται για να ανακαταλάβουν το βορειοδυτικό τμήμα της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος αλλά ο απολογισμός των θανάτων αμάχων έχει αυξηθεί στην πυκνοκατοικημένη Παλιά Πόλη, όπου οι μαχητές αναμιγνύονται με τους κατοίκους.

 

Περισσότεροι άνθρωποι αναμένεται να εγκαταλείψουν την πόλη για να γλιτώσουν από τις μάχες και οι καταυλισμοί για τους εκτοπισμένους βόρεια και ανατολικά της Μοσούλης επεκτείνονται, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΗΕ.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντέιβιντ Κάμερον: Η Ουκρανία έχει δικαίωμα να πλήξει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Διεθνή / Ντέιβιντ Κάμερον: Η Ουκρανία έχει δικαίωμα να πλήξει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Πέμπτη το Κίεβο και επιβεβαίωσε στον πρόεδρο Ζελένσκι την αδιαμφισβήτητη στήριξη της χώρας του στην Ουκρανία - 3 δισ. λίρες η ετήσια στρατιωτική βοήθεια της Βρετανίας προς την Ουκρανία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος»: Παρέμβαση Μπάιντεν για τις διαμαρτυρίες υπέρ της Γάζας στα πανεπιστήμια

Διεθνή / «Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος»: Παρέμβαση Μπάιντεν για τις διαμαρτυρίες υπέρ της Γάζας στα πανεπιστήμια

Οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα έχουν οδηγήσει σε τουλάχιστον 2.000 συλλήψεις στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, τις τελευταίες δύο εβδομάδες
NEWSROOM