No.1

Οι Ιβάνκα Τραμπ και Τζάρεντ Κούσνερ συνεχίζουν τις επενδύσεις παρά την ανάμιξή τους στην αμερικανική κυβέρνηση

Οι Ιβάνκα Τραμπ και Τζάρεντ Κούσνερ συνεχίζουν τις επενδύσεις παρά την ανάμιξή τους στην αμερικανική κυβέρνηση Facebook Twitter
0

Η κόρη του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η Ιβάνκα, και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ έχουν διατηρήσει τις επενδύσεις τους σε επιχειρήσεις και στον κτηματομεσιτικό τομέα που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ενώ έχουν ήδη αναλάβει κυβερνητικές θέσεις, σύμφωνα με έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.


Τα έγγραφα δείχνουν ότι το ζευγάρι, που είναι και οι δύο επισήμως στενοί σύμβουλοι του προέδρου, εξακολουθεί να έχει εισόδημα από τις επενδύσεις τους που εκτιμάται μεταξύ 240 και 740 εκατομμυρίων δολαρίων.


Οι αποκαλύψεις έγιναν με τη μαζική δημοσιοποίηση εγγράφων από τον Λευκό Οίκο που δείχνουν τα περιουσιακά στοιχεία και τα χαρτοφυλάκια δεκάδων ανώτερων υπαλλήλων του όταν ξεκίνησαν να εργάζονται εκεί.


Η Ιβάνκα Τραμπ, η οποία μόλις πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει επισήμως ομοσπονδιακή θέση ως προεδρικός σύμβουλος αμισθί, θα διατηρήσει το μερίδιό της στο International Hotel του πατέρα της, το οποίο απέχει μερικά τετράγωνα από τον Λευκό Οίκο.


Το μερίδιο αυτό ανέρχεται σε πέντε με 25 εκατομμύρια δολάρια. Το διάστημα από τον Ιανουάριο ως τον Μάρτιο του 2017 -σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα- εισέπραξε από ένα ως πέντε εκατομμύρια δολάρια από τη συμμετοχή της στην ξενοδοχειακή επιχείρηση.


Ο Κούσνερ πρόσφατα επιλέχτηκε από τον πεθερό του να ηγηθεί ενός νέου γραφείου του Λευκού Οίκου με στόχο την αξιοποίηση επιχειρηματικών ιδεών για τον εξορθολογισμό της κυβέρνησης, σύμφωνα με την Washington Post.


Ο 36χρονος είναι ανώτερος σύμβουλος του Τραμπ με ευρεία επιρροή σε θέματα εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής.


Ο Κούσνερ εγκατέλειψε υψηλόβαθμες θέσεις σε περισσότερες από 200 οντότητες που συνδέονται με την κτηματομεσιτική επιχείρηση της οικογένειάς του, αλλά θα συνεχίσει να εισπράττει εισοδήματα από πολλά χαρτοφυλάκια που συνδέονται με την επιχειρηματική αυτοκρατορία που διοικούσε με τον πατέρα του.


Στα έγγραφα αυτά αναφέρονται και τα περιουσιακά στοιχεία του Γκάρι Κον, του πρώην προέδρου της Goldman Sachs και επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου, καθώς και του Στιβ Μπάνον, του επικεφαλής στρατηγικής του Λευκού Οίκου.


Η κυβέρνηση Τραμπ θεωρείται μια από τις πλουσιότερες στην αμερικανική ιστορία με το Bloomberg να εκτιμά ότι η συνολική περιουσία των μελών του υπουργικού συμβουλίου και των υψηλόβαθμων αξιωματούχων του Λευκού Οίκου ανέρχεται σε περίπου 12 δισ δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM