Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν τις ηλεκτρονικές συσκευές στην καμπίνα αεροπλάνων σε πτήσεις από 8 μουσουλμανικές χώρες

Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν τις ηλεκτρονικές συσκευές στην καμπίνα αεροπλάνων σε πτήσεις από 8 μουσουλμανικές χώρες Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα απαγορεύεται πλέον στους επιβάτες πτήσεων από οχτώ κυρίως μουσουλμανικές χώρες, να μεταφέρουν ηλεκτρονικές συσκευές μεγαλύτερες από ένα κινητό τηλέφωνο στην καμπίνα του αεροσκάφους, εξαιτίας μιας αδιευκρίνιστης τρομοκρατικής απειλής.

Η απαγόρευση ισχύει για τις απευθείας πτήσεις προς τις ΗΠΑ από δέκα αεροδρόμια, σε οχτώ χώρες στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Οι επιβάτες δεν θα μπορούν να έχουν στην καμπίνα του αεροσκάφους ηλεκτρονικές συσκευές μεγαλύτερες από ένα κινητό και θα μπορούν να μεταφέρουν τις μεγαλύτερες συσκευές - όπως tablets, laptops και φωτογραφικές μηχανές - μόνο στις αποσκευές που παραδίδονται στο αεροδρόμιο.

Η είδηση είχε γίνει γνωστή από χθες και σήμερα το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (Homeland Security) ανακοίνωσε επίσημα ότι οι νέοι περιορισμοί ισχύουν για επιβάτες που ταξιδεύουν από τα αεροδρόμια της Ιορδανίας, της Αιγύπτου, της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Κουβέιτ, του Μαρόκου και του Κατάρ. Οι περιορισμοί ισχύουν και για τους αμερικανούς πολίτες που χρησιμοποιούν αυτές τις πτήσεις, αλλά όχι για το πλήρωμα των αεροσκαφών.

Τα αεροδρόμια που επηρεάζονται είναι αυτά του Αμάν, του Καΐρου, της πόλης του Κουβέιτ, της Ντόχα, του Ντουμπάι, της Κωνσταντινούπολης, του Αμπού Ντάμπι, της Καζαμπλάνκας, του Ριάντ και της Τζέντα.

Οι πτήσεις αμερικανικών αεροπορικών εταιριών δεν επηρεάζονται από την απαγόρευση, καθώς καμία δεν πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις από τα εν λόγω αεροδρόμια προς τις ΗΠΑ. Οι ξένες αεροπορικές εταιρίες έχουν περιθώριο έως την Παρασκευή για να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς.


Οι αξιωματούχοι ξεκαθάρισαν ότι ο νέος κανονισμός δεν συνδέεται με το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Τραμπ, που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες από έξι μουσουλμανικές χώρες.

Οι αερογραμμές της Ιορδανίας (Royal Jordanian) είχαν ανακοινώσει ήδη από χθες ότι οι επιβάτες με κατεύθυνση τις ΗΠΑ δεν θα μπορέσουν να μεταφέρουν τις περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές τους στην καμπίνα του αεροπλάνου από σήμερα, σύμφωνα με το Reuters. Ενώ αυτό περιλαμβάνει και όσους ταξιδεύουν μέσω Καναδά.


Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε, επικαλούμενο έναν μη κατονομαζόμενο αμερικανό αξιωματούχο, ότι η απαγόρευση σχετίζεται με την αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο και ότι κάποιες από τις πληροφορίες συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια πρόσφατης επιδρομής των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην Υεμένη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση-καμπανάκι: Αυξάνονται οι θάνατοι εφήβων και νέων από αυτοκτονίες, ουσίες και ασθένειες

Διεθνή / Έκθεση-καμπανάκι: Αυξάνονται οι θάνατοι εφήβων και νέων από αυτοκτονίες, ουσίες και ασθένειες

Η έρευνα, που βασίστηκε σε πάνω από 300.000 πηγές δεδομένων, καταγράφει ανησυχητικές τάσεις: οι θάνατοι νέων αυξάνονται, ενώ οι χρόνιες παθήσεις και τα ψυχικά νοσήματα επιδεινώνονται
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ για αντίποινα σχετικά με την απειλή του Τραμπ για δασμούς 100%

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ για αντίποινα μετά την απειλή του Τραμπ για δασμούς 100%

«Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιμείνουν στον λάθος δρόμο, η Κίνα θα λάβει αποφασιστικά μέτρα για να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της», δήλωσε εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Ιαν Γουότκινς: Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του παιδεραστή πρώην τραγουδιστή των Lostrpophets στη φυλακή

Διεθνή / Ίαν Γουότκινς: Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του παιδεραστή πρώην τραγουδιστή των Lostrpophets στη φυλακή

Ο 48χρονος, ο οποίος εξέτιε πολυετή ποινή σε βρετανική φυλακή για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος παιδιών, εντοπίστηκε με σοβαρά τραύματα και υπέκυψε επί τόπου
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στη Νότια Καρολίνα - Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 20 τραυματίες

Διεθνή / ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στη Νότια Καρολίνα - Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 20 τραυματίες

«Πολλοί τραυματίες και αυτόπτες μάρτυρες έτρεξαν προς κοντινές επιχειρήσεις και ιδιοκτησίες για να βρουν καταφύγιο από τους πυροβολισμούς», ανέφερε το Γραφείο του Σερίφη
LIFO NEWSROOM
Οι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί μιμούνται τον Τραμπ στην «εκστρατεία κατά της Antifa»

Διεθνή / Οι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί μιμούνται τον Τραμπ στην «εκστρατεία κατά της Antifa»

Ο Αμερικανός πρόεδρος προσφέρει νομιμότητα, αφήγημα και συνοχή στη νέα ευρωπαϊκή δεξιά, ενώ γύρω του έχει ήδη στηθεί ένα δίκτυο χρηματοδοτών και δεξαμενών σκέψης που συνθέτουν μια «Maga internationale»
LIFO NEWSROOM
Στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Φινλανδίας στην Αρκτική: Κατασκευάζονται 11 νέα παγοθραυστικά

Διεθνή / Στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Φινλανδίας στην Αρκτική: Κατασκευάζονται 11 νέα παγοθραυστικά

Οι ΗΠΑ και η Φινλανδία ανακοίνωσαν κοινό σχέδιο για την κατασκευή 11 παγοθραυστικών, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και των συμφερόντων στην Αρκτική, σε μια περίοδο γεωπολιτικής έντασης
LIFO NEWSROOM