Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τουρκικές προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Ελλάδα, αφήνει ο Κατρούγκαλος

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τουρκικές προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Ελλάδα, αφήνει ο Κατρούγκαλος Facebook Twitter
Menelaos Myrillas/ SOOC
2

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος άφησε σήμερα ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν τουρκικές προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Ελλάδα. Μιλώντας στον Σκάι, τόνισε πως «δεν μπορώ να κρίνω τις εσωτερικές πολιτικές αποφάσεις άλλων χωρών αλλά ο κανόνας στην Ευρώπη είναι να γίνονται τέτοιες συγκεντρώσεις. Το μόνο πρόβλημα που τίθεται είναι εκείνο της δημόσιας ασφάλειας».

Αναφερόμενος στο θέμα των απαγορεύσεων των τουρκικών προεκλογικών εκστρατειών σε Γερμανία, Ολλανδία και Ελβετία, πρόσθεσε ότι δεν επιτρέπεται το προεκλογικό κλίμα να επεμβαίνει και να δηλητηριάζει τις σχέσεις μεταξύ των κρατών.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να ζητηθεί να γίνουν τουρκικές προεκλογικές συγκεντρώσεις και στην Ελλάδα, ο κ. Κατρούγκαλος είπε, σύμφωνα με τον Σκάι, πως «εμείς προσπαθούμε πάντοτε οι σχέσεις μας με την Τουρκία να είναι φιλικές. Έχουν γίνει στο παρελθόν επισκέψεις τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη. Δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύσουμε την επικοινωνία μαζί τους, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει και κανένας λόγος να τροφοδοτήσουμε μια ένταση που αυτή τη στιγμή υπάρχει στην Ευρώπη και κινδυνεύει να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση μας».

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM