Spiegel: Πιθανό ένα τέταρτο πρόγραμμα για την Ελλάδα χωρίς το ΔΝΤ

Spiegel: Πιθανό ένα τέταρτο πρόγραμμα για την Ελλάδα χωρίς το ΔΝΤ Facebook Twitter
0

Στις εκτιμήσεις που έχουν διατυπωθεί για πιθανό νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ, αναφέρεται σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Spiegel. 

«Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο αντί Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; Μέρκελ και Σόιμπλε δεν έχουν πλέον ψευδαισθήσεις: δεν μπορούν να ελπίζουν μελλοντικά στη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εάν η Ευρωζώνη πέσει σε αναταράξεις», αναφέρει το άρθρο, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ενώ συνεχίζει:

«Σε ενδεχόμενες νέες κρίσεις οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Και αυτές οι κρίσεις θα μπορούσαν να έρθουν πολύ πιο γρήγορα από όσο πιστεύει κανείς. Στο υπουργείο Οικονομικών, οι ειδικοί του Σόιμπλε δεν πιστεύουν ότι η Ελλάδα μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος θα καταφέρει μόνη της να δανειστεί χρήματα από τις αγορές. Η συνέπεια: ένα τέταρτο πρόγραμμα είναι πιθανό – και σε αυτό δεν πρόκειται να συμμετάσχει πια το ΔΝΤ».

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στάσσης από Νταβός: Πώς η ΔΕΗ εξελίσσεται σε Powertech Όμιλο

Οικονομία / Στάσσης από Νταβός: Πώς η ΔΕΗ εξελίσσεται σε Powertech Όμιλο

Όσα είπε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΗ στο «World Economic Forum Annual Meeting 2026» στο Davos της Ελβετίας, σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση της πρωτοβουλίας «Από τον άνθρακα στην καθαρή ενέργεια»
THE LIFO TEAM