O πρώτος διαδικτυακός χάρτης για καντίνες είναι γεγονός

O πρώτος διαδικτυακός χάρτης για καντίνες είναι γεγονός Facebook Twitter
1

Ταξιδεύετε και σας έχει κυριεύσει η πείνα; Είστε στη μέση του πουθενά και δεν έχετε πληροφορίες για το πού θα μπορούσατε να βρείτε έστω και μία καντίνα για να τιθασεύσετε αυτή την ανάγκη; Τώρα, έχετε τη λύση, τον πρώτο ελληνικό διαδικτυακό χάρτη που σας βρίσκει την κοντινότερη καντίνα, την ιστοσελίδα kantines-online.gr.

 

Πρόκειται για μια ιδέα του 29χρονου Παναγιώτη Παπαδόπουλου, η οποία γεννήθηκε όταν, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, "μετά από μία βραδινή έξοδο με φίλους μου, σταματήσαμε σε μία καντίνα στη Θεσσαλονίκη για ένα σουβλάκι".

 

"Εκείνη τη στιγμή μού ήρθε η ιδέα πως υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που δεν γνωρίζουν σε ποια σημεία υπάρχουν καντίνες. Έτσι, βάλθηκα να κάνω μια σελίδα με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου για το πού ακριβώς βρίσκεται μια καντίνα κοντά του σε πραγματικό χρόνο. Κάτι σαν τον χρυσό οδηγό, αλλά να μπορείς να το βλέπεις σε χάρτη. Έτσι δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα kantines-online.gr" αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος.

 

Έχοντας ήδη βρει τον τρόπο να "στήσει" την ιστοσελίδα με τη βοήθεια της συζύγου του, η οποία σπούδασε εφαρμοσμένη πληροφορική, ο κ. Παπαδόπουλος προχώρησε στο επόμενο βήμα, να συγκεντρώσει στοιχεία για το πού υπάρχουν καντίνες.

 

"Το πιο δύσκολο κομμάτι στην υλοποίηση της ιδέας (της ιστοσελίδας) ήταν να βρω πού υπάρχουν καντίνες. Και η λύση ήταν μια. Να πάρω τους δρόμους και να τις ψάχνω... Μη νομίζετε ότι δεν έτρωγα κιόλας" σημειώνει.

 

Ο κ. Παπαδόπουλος -που γεννήθηκε στα Γιαννιτσά, σπούδασε λογιστική και τώρα εργάζεται ως υπάλληλος σε εταιρεία στη Θεσσαλονίκη- "όργωσε" μεγάλο μέρος της Ελλάδας για να καταφέρει να συγκεντρώσει στοιχεία για την ιστοσελίδα.

 

Όμως, προσθέτει, "είναι αδύνατον για κάποιον να μπορέσει να διανύσει όλη την έκταση της χώρας". Στις περιοχές που κατάφερε να πάει, οι περισσότεροι καντινιέρηδες τον υποδέχθηκαν με χαμόγελο και ήταν θετικοί ως προς την ιδέα της καταχώρησης της καντίνας τους στην ιστοσελίδα, αφού πρόκειται -όπως εξηγεί ο κ. Παπαδόπουλος- για μία δωρεάν υπηρεσία.

 

Όσοι "επισκέπτονται" την ιστοσελίδα – στην οποία προς το παρόν "φιλοξενούνται" 36 καντίνες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας- μπορούν εύκολα και γρήγορα να εντοπίσουν αν βρίσκεται κοντά τους μία καντίνα, αλλά και το μενού που διαθέτει.

 

Στο μέλλον, ο κ. Παπαδόπουλος έχει στόχο να ενημερώσει το κοινό με περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα, ενώ στα σχέδιά του περιλαμβάνεται και η δημιουργία μιας εφαρμογής (application) για "έξυπνα" κινητά, ούτως ώστε όσοι ενδιαφέρονται να έχουν τις πληροφορίες της ιστοσελίδας και στο κινητό τους.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστήμονες εντόπισαν κομήτη που ένδεχεται να είναι παλαιότερος από τον Ήλιο

Τech & Science / Επιστήμονες εντόπισαν κομήτη που ενδέχεται να είναι παλαιότερος από τον Ήλιο

«Υπάρχει περίπου 66% πιθανότητα αυτός ο κομήτης να είναι παλαιότερος από το ηλιακό μας σύστημα και να περιπλανιέται στο διαστρικό διάστημα από τότε», σημείωσε ένας από τους επιστήμονες που συμμετείχαν στην ανακάλυψη
LIFO NEWSROOM
Γιγάντια κομμάτια του Φάρου της Αλεξάνδρειας ξανά στην επιφάνεια - Προσπάθεια ψηφιακής ανακατασκευής

Τech & Science / Γιγάντια κομμάτια του Φάρου της Αλεξάνδρειας ξανά στην επιφάνεια - Προσπάθεια ψηφιακής ανακατασκευής

Γάλλοι και Αιγύπτιοι ερευνητές στην Αλεξάνδρεια ανέλκυσαν 22 τεράστια πέτρινα μπλοκ που χρησιμοποιήθηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια για την κατασκευή του διάσημου Φάρου της πόλης, ενός από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου
LIFO NEWSROOM
Αρχαία ποτάμια στον Άρη: Το παρελθόν του «κόκκινου πλανήτη» είναι πιο υγρό από ό,τι πιστεύαμε

Τech & Science / Αρχαία ποτάμια στον Άρη: Το παρελθόν του «κόκκινου πλανήτη» είναι πιο υγρό από ό,τι πιστεύαμε

Νέα ευρήματα αποκαλύπτουν χιλιάδες χιλιόμετρα αρχαίων ποταμιών στα νότια υψίπεδα του Άρη, ενισχύοντας τη θεωρία ότι ο πλανήτης ήταν κάποτε πολύ πιο υγρός απ’ ό,τι πιστεύαμε
LIFO NEWSROOM
Ανακαλύφθηκε νέο ιπτάμενο ερπετό που πετούσε πάνω από τους δεινόσαυρους πριν 200 εκατ. χρόνια

Τech & Science / Ανακαλύφθηκε νέο ιπτάμενο ερπετό που πετούσε πάνω από τους δεινόσαυρους πριν 200 εκατ. χρόνια

Το απολίθωμα, μια γνάθος που διατηρήθηκε σε εξαιρετική κατάσταση, αναλύθηκε με σύγχρονες τεχνικές σάρωσης, αποκαλύπτοντας χαρακτηριστικά που το κατατάσσουν σε ένα άγνωστο έως τώρα είδος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
βέβαια εδώ και χρόνια λειτουργεί ο ταβερνοχώρος, ο οποίος είναι πολύ πιο ολοκληρωμένη πλατφόρμα και περιλαμβάνει―προς καμία έκλπληξη όσων τον γνωρίζουν―και βρώμικα