Η Τράπεζα της Ελλάδος διαψεύδει τα περί παράκαμψης των capital controls και μεταφορές εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό

Η Τράπεζα της Ελλάδος διαψεύδει τα περί παράκαμψης των capital controls και μεταφορές εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό Facebook Twitter
0

Πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος διαψεύδουν πρόσφατα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για παράκαμψη των capital controls και μεταφορές εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα».

«Η Τράπεζα της Ελλάδος, στο πλαίσιο του ρόλου της ως θεματοφύλακα της νομοθεσίας που διέπει τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) και της αρμοδιότητάς της για την επιβολή κυρώσεων στα μη συμμορφούμενα Πιστωτικά Ιδρύματα υπό την εποπτεία της, παρακολουθεί σε καθημερινή βάση την ορθή τήρηση της εν λόγω νομοθεσίας και αποστέλλει στον εισαγγελέα τις περιπτώσεις όπου υπάρχουν ενδείξεις παραβάσεων» αναφέρουν πηγές της ΤτΕ και προσθέτουν:

«Η νομοθεσία που διέπει τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων ορίζει με μεγάλη σαφήνεια τις προϋποθέσεις μεταφοράς κεφαλαίων στο εξωτερικό. Οι προληπτικοί και κατασταλτικοί μηχανισμοί, από την πρώτη ημέρα επιβολής των περιορισμών, ενεργούν για την πιστή τήρηση των σχετικών διατάξεων.

Πρόσφατα δημοσιεύματα και αναφορές στον ηλεκτρονικό Τύπο που κάνουν λόγο για παράκαμψη των capital controls και μεταφορές εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα».

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM