Οι ΗΠΑ σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στο Ιράν - Ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις

Οι ΗΠΑ σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στο Ιράν - Ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις Facebook Twitter
EPA/MICHAEL REYNOLDS
0

Οι ΗΠΑ επέβαλαν σήμερα κυρώσεις σε 13 άτομα και 12 οντότητες, υπό την αρμοδιότητα της αμερικανικής υπηρεσίας για τις κυρώσεις κατά του Ιράν, σύμφωνα με το Reuters. Η επιβολή των νέων κυρώσεων έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο Λευκός Οίκος «προειδοποίησε επισήμως» την Τεχεράνη σχετικά με την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου που πραγματοποίησε.

Σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δημοσίευσε τη λίστα με τα φυσικά πρόσωπα και τις οντότητες που υφίστανται κυρώσεις, κάποιες εκ των οποίων βρίσκονται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Λίβανο και την Κίνα.

Νωρίτερα σήμερα, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι η Τεχεράνη «παίζει με τη φωτιά», προσθέτοντας πως το Ιράν «δεν εκτιμά πόσο καλός ήταν μαζί του ο πρόεδρος Ομπάμα. Εγώ δεν θα είμαι!».

«Το Ιράν δεν συγκινείται από τις απειλές καθώς αντλούμε ασφάλεια από τον λαό μας. Δεν θα προκαλέσουμε ποτέ πόλεμο, αλλά μπορούμε να βασιζόμαστε μόνο στα δικά μας αμυντικά μέσα», απάντησε αμέσως, μέσω Twitter, ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο Πούτιν πιστεύει ότι η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στην Ουκρανία

Διεθνή / Γιατί ο Πούτιν πιστεύει ότι η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στην Ουκρανία

Η στρατηγική αναγέννησης του ρωσικού στρατού και πώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν αξιοποιεί την οικονομική ανθεκτικότητα και την κινητοποίηση για να αλλάξει την κατεύθυνση του πολέμου στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Χιροσίμα, Ναγκασάκι - 80 χρόνια μετά: Τα αποτελέσματα της έρευνας για τον καρκίνο από την ακτινοβολία

Διεθνή / Χιροσίμα, Ναγκασάκι - 80 χρόνια μετά: Τα αποτελέσματα της έρευνας για τον καρκίνο από την ακτινοβολία

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως τα περιστατικά καρκίνου από την ακτινοβολία των βομβών στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι θα σκοτώσουν λιγότερο από το 1% των επιζώντων. Αναλυτικά αποτελέσματα 80 χρόνια μετά τις επιθέσεις.
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Προβλήματα στρατηγικής και διοίκησης στον αγώνα ενάντια στη Ρωσία

Διεθνή / Ουκρανία: Προβλήματα στρατηγικής και διοίκησης στον αγώνα ενάντια στη Ρωσία

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει αυξανόμενα στρατηγικά προβλήματα και απογοήτευση στο στρατό της, καθώς η παραδοσιακή σοβιετική ιεραρχία δημιουργεί αχρείαστες απώλειες και μειώνει το ηθικό των στρατευμάτων. Η αναγκαία αλλαγή στρατηγικής και διοίκησης είναι πιο επιτακτική από ποτέ.
LIFO NEWSROOM
Πως η μουσική επηρεάζει τη στρατηγική πολυτελών οίκων όπως η Dior και η Gucci

Διεθνή / Πώς η μουσική επηρεάζει τη στρατηγική πολυτελών οίκων όπως η Dior και η Gucci

Η μουσική και τα τραγούδια αναδεικνύουν την κουλτούρα των πολυτελών μαρκών. Από τη διάσημη επιτυχία "Dior" μέχρι την ανάκαμψη της Gucci, αναλύουμε πώς η μουσική επηρεάζει τις πωλήσεις και τις στρατηγικές των μεγάλων οίκων
LIFO NEWSROOM